Începe Academia de Leadership și Pedagogie 2019

June 28, 2019
SuperTeach
Comments Off on Începe Academia de Leadership și Pedagogie 2019

În următoarele șase săptămâni, pornim cu forțe proaspete și multe emoții în Academia de Leadership și Pedagogie (sau Leadership Summer Academy, cum mai este cunoscută), poate cea mai intensă parte din pregătirea unei noi generații de profesori și învățători, susținute prin programul Teach for Romania. 50 de viitori profesori și învățători din generația a șasea vor avea parte de o experiență unică de învățare despre sine, despre educație, despre forța unei comunități.

Prin intermediul unei experiențe de training și didactice relevante în comunități vulnerabile, în perioada 1 iulie – 11 august, profesorilor le sunt dezvoltate competențe de leadership, necesare pentru a deveni profesori lideri capabili să le ofere copiilor o educație de tip transformațional.

Primele 3 săptămâni de traininguri și workshopuri, oferite de 30 de traineri și coachi, se vor desfășura la Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice din București, iar următoarele 3 săptămâni de practică pedagogică vor avea loc în județul Buzău, în școlile gimnaziale din Mihăilești și Costești, alături de 400 de copii.

Bootcampul cuprinde 200 de ore de training-uri și workshop-uri, 30 de ore de reflecție și 300 de ore de predare și învățare, iar în comunitate participanții vor fi primi sprijinul a 25 de mentori, profesori și alumni ai programului, care, alături de tutorii coordonatori, vor dezvolta planuri de lecție și activități, care să răspundă nevoilor de învățare ale copiilor.

DSC_1734

Mai jos, redăm ce a însemnat experiența din Academia de Leadership și Pedagogie pentru persoane la fel de entuziaste și nerăbdătoare să-și răspundă la propriile întrebări legate de propriul eu sau de cum se vor descurca în fața copiilor.

Gheorghe Buluc, învățător G5:

„Academia de Leadership și Pedagogie a fost un proces intens și transformațional. Cu ajutorul trainerilor am redescoperit drumul pe care îl alesesem de ceva timp, cel al descoperirii de sine și al înțelegerii persoanelor ce mă înconjoară. Perioada de practică a fost foarte utilă pentru mine și în aceeași măsură a fost foarte folositor să avem mentorii alături, zi de zi. M-a ajutat foarte mult feedback-ul primit după fiecare zi de predare, să văd ce pot îmbunătăți și cum pot evolua de la o zi la alta, pentru a crea o experiență plăcută atât pentru copii, cât și pentru mine. A fost o experiență unică și într-adevăr am plecat de acolo cu multă încredere în mine și pregătit de drumul ales.”

Mirona Grigorescu, alumnă Teach for Romania:

„Academia de Leadership și Pedagogie e acel loc în care zi de zi te descoperi, te așezi, te zăpăcești, te aduni și scoți tot ce e mai frumos din tine. Șase săptămâni în care înțelegi ceea ce se întâmplă cu tine și cu cei din jurul tău, în care înveți să fii atent la nevoile celuilalt și să fii tu. Dar nu în ultimul rând, înveți și înțelegi că educația de calitate nu constă întotdeauna în tehnologii și resurse de ultimă oră, ci în modul în care transmiți cu sens fiecare conținut, folosindu-te poate doar de o pietricică sau de un fir de iarbă.”

Iar Andreea Gheorghe, care s-a alăturat de curând comunității de Alumni, ne spune ce a însemnat pentru ea întreaga experiență din cadrul celor doi ani de program, începuți prin academie:

„Pentru mine, experiența Teach for Romania a însemnat în primul rând o oportunitate de cunoaștere și dezvoltare personală, deoarece pe parcursul celor doi ani am crescut și eu împreună cu elevii cărora le-am predat. De asemenea, Teach a mai însemnat pentru mine șansa de a cunoaște oameni minunați în mijlocul cărora m-am simțit bine venită, apreciată și la locul meu, asta atât în cancelariile școlilor în care am predat, cât și în colegii de generație și nu numai. Aș recomanda din toată inima oricui interesat de învățământ să se implice, pentru că experiența este diferită pentru fiecare în parte, dar sigur rămâi numai cu multe lucruri bune de pe urma ei.”

Capture21

Le mulțumim partenerilor noștri, Academia de Studii Economice din București, Inspectoratul Școlar Județean Buzău, Primăria Buzău, Școala Gimnazială Mihăilești, Școala Gimnazială Costești, UiPath Foundation și Pepco România, care se implică activ și sunt alături de organizație în desfășurarea Academiei de Leadership și Pedagogie.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram să descoperi poveștile din Academie!