Empatia ca disciplină la clasă: „Nu trebuie să ai bani ca să fii fericit. Andrei, care n-are casă, părea fericit în poze”

July 3, 2021
Teach for Romania
Comments Off on Empatia ca disciplină la clasă: „Nu trebuie să ai bani ca să fii fericit. Andrei, care n-are casă, părea fericit în poze”

Trebuie să ai curaj și determinare ca să te reinventezi. Și o motivație puternică.

Cel mai bine știe Cristian Gheorghe, învațător într-o comună din București care a renunțat la actorie ca să fie „domnul Cristian” pentru 28 de copii de clasa a II-a.

„La prima noastră întâlnire, elevii erau cam speriaţi de mine, asta mi-au mărturisit ei mai apoi. Toţi purtam măşti, eram nou în şcoală, nu mă ştiau dinainte. Ce-i drept, a fost un an provocator, să debutez la catedră în pandemie şi să iau şi clasa a doua, la care se dă un examen naţional de evaluare”, spune învăţătorul.

Cristian i-a invățat pe elevi,  în cadrul unui atelier,  despre educație financiară și cum să gestioneze un buget, să afle despre cheltuieli şi investiţii, despre marketing şi management. Acestea au fost învățate transdisciplinar cu empatia: pentru un caz al unui copil, Andrei, despre care auziseră că rămăsese fără adăpost în urma unui incendiu.

Copiii au reușit să facă în așa fel încât să strângă o sumă de bani pentru a îl ajuta pe acesta.

Mai mult decât să predea, profesorii construiesc caractere.

Poți citi intreg articolul publicat de prietenii noștri de la Libertarea, aici.