Despre educație și aprofundarea cunoștințelor în online

April 29, 2020
SuperTeach
Comments Off on Despre educație și aprofundarea cunoștințelor în online

BN4A1645

Cu entuziasm și emoție, vă prezentăm astăzi povestea lui Filip Cosmin, profesor în generația a 6-a de profesori și învățători din cadrul programului nostru, și a elevilor săi de la Școala Gimnazială Găneasa – Structura Piteasca și Șindrilița, județul Ilfov. În ciuda perioadei dificile de acum, care îngreunează și mai mult munca profesorilor care predau în mediile vulnerabile, Cosmin ne mărturisește că a reușit să păstreze legătura cu elevii săi, încercând să-i încurajeze și să le fie alături în fiecare zi.

În comunitatea în care predă se simte nevoia unor modele de urmat. Neajunsurile, uneori lipsa sprijinului de acasă și necesitatea muncii de mult prea devreme, se poate materializa în decizia copiilor de a abandona școala. Cu toate acestea, datorită dedicației profesorilor și a ajutorului pe care școala încearcă să îl ofere, unii dintre ei au ajuns să înțeleagă importanța și rolul educației, fiind mereu bucuroși să învețe lucruri noi. Astfel, viitorul în care ei vor avea o șansă mai bună la viață printr-o educație de calitate nu mai pare imposibil.

Cu optimism, muncă și conștiinciozitate, aufost și multe realizări frumoase, lucru ce le-a  adus o mare bucurie copiilor. Datorită susținerii doamnei director Mia Sîrbeanu și cu ajutorul părinților  au reușit să renoveze clasa, satisfacția cea mai mare reprezentând șiimplicarea fiecărui copil în parte. De asemenea, întreaga clasă s-a înscris la un concurs organizat de Bookster cu propriile creații, primind astfel o bibliotecă pentru o clasă plină cu cărți din care elevii citesc cu bucurie.

În timp, elevii i-au demonstrat lui Cosmin că sunt receptivi și că zi de zi, încearcă să fie mai buni. Chiar dacă încă mai exista temeri cu privire la motivația lor de a nu renunța în timp la educație, viziunea clasei Împreună învățăm, colaborăm, lumea să o protejăm, prinde un contur tot mai nuanțat în clasa lui.

„Consider că în această perioadă de grea încercare pentru noi, educația în mediu online este un aspect pozitiv, pentru că am reușit să ținem legătura cu o mare parte din copiii noștri de la școală. Am folosit ca material didactic imagini, planșe proprii fotografiate și trimise, filmulețe, exerciții din diferite manuale, etc. Am reușit să țin legătura cu 15 din 21 de copii de la clasa mea până în prezent, dar și cu o mare parte din ceilalți elevi de la celelalte clase, acest lucru datorându-se în mod special susținerii primite din partea doamnei director. Chiar mai mult de atât, dumneaei, împreună cu autoritățile locale, au reușit să încheie un contract prin care urmează să achiziționeze tablete performante conectate la internet pentru toți elevii din întreaga comunitate și pentru toate cadrele didactice și să faciliteze accesul la o platformă de lucru cu elevii. Toate acestea urmând a se desfășura în maximum zece zile.  Ceea ce e minunat!”

Cosmin face parte din Generația a 6-a de profesoriși învățători ai programului Teach for Romania, iar anul acesta este sprijinit în cadrul co-finanțării United Way Romania. Împreună #ConstruimModelePentruViitor.

Abonează-te la newsletterul nostru aici pentru a afla ce mai facem în Teach for Romania.