Cu colinda alături de copii – „una dintre cele mai frumoase experiențe ca învățătoare”

December 25, 2015
SuperTeach
Comments Off on Cu colinda alături de copii – „una dintre cele mai frumoase experiențe ca învățătoare”

Donează o lecție de calitate!

Angela Dimișcă, învățător Teach for Romania, în Sohatu (județul Călărași) povestește cum i-a organizat pe copii pentru a merge cu colinda în întâmpinarea sărbătorilor, la biserică și la familiile copiilor. A ieșit o experiență de învățare minunată!

„Astăzi am avut parte de una dintre cele mai frumoase experiențe ca învățătoare. De ceva timp le-am propus omuleților din școală să facem împreună un cor și să cântăm colinde pentru a întâmpina sărbătorile ce vin. Au acceptat ideea și prin implicarea lor de fiecare zi am reușit să strângem bucurii pe care să le dăm mai departe. Joi a fost momentul când am cântat celor din școală, dar astăzi ne-am dus în comunitate. Biserica a fost primul loc în care am ajuns și unde ne-am primit mulțumirea prin toată bucuria care se citea pe chipul oamenilor în timpul concertului.

5

Pe lângă chipurile pline de bucurie și mulțumirile ce ni s-au adus, am fost invitați și anul viitor, dar mai mult decât atât părintele și-a exprimat dorința de colaborare și ajutor. Acest ajutor se referea și la punerea la dispoziție a unui spațiu pentru meditații și altele oricând am nevoie, ceea ce mă ajută foarte mult. Cu ajutorul primăriei au primit câte un pachețel, iar pentru asta voi lua legătura cu primarul pentru a-i mulțumi personal.

Mai apoi am fost pe la diferite familii de-ale copiilor și nu numai. Am fost pe la oameni care ne-au primit cu mare drag și s-au bucurat să vadă un număr așa mare de copii: niciodată nu am mai avut un grup așa mare în curte care să cânte așa frumos. Copiii știau că nu vom primi nimic și că mergem doar să împărțim bucurie și așa a fost. M-am bucurat să văd că abia așteptau să vadă ce cântece vom cânta și pe la cine vom mai merge. Nu s-au plâns de drumurile lungi, ci au zis că „ziua devine din ce în ce mai frumoasă”.

7

8

 

Alături de mine au fost Alexandra și Vasile (alți doi profesori Teach for Romania) care m-au ajutat și susținut pe parcursul întregii zile. 

Ce mi-am luat eu de aici este lecția că atunci când pui pasiune toate lucrurile se așează și duc la rezultate pe care poate nici nu ți le-ai imaginat. Mai mult decât atât, împreună am fost mesageri ai bucuriei și am dăruit din toată inima fără să avem așteptări. Iar răsplata e nemăsurabilă.

Un mare mulțumesc celor care m-au ajutat prin prezența lor de astăzi și de fiecare zi!”

Noi îți mulțumim, Angela, pentru experiența oferită copiilor! 

Angela și copiii au nevoie de susținerea ta. Donează o oră de educație de calitate, aicihttp://teachforromania.org/implica-te/doneaza/

Donează o lecție de calitate!

4