Creștem mari alături de PEPCO

January 6, 2020
SuperTeach
Comments Off on Creștem mari alături de PEPCO

În aprilie 2019 prietenii de la PEPCO au hotărât să contribuie la schimbarea viitorului copiilor din medii dezavantajate și să aibă un impact pozitiv asupra lor, fiind alături de noi. Prin acest parteneriat, ne-am propus să creăm contexte de dezvoltare a competențelor de angajabilitate și de prevenire a abandonului școlar pentru 500 de copii din comunități vulnerabile din România, prin prezentarea de modele și opțiuni de viață.

A fost un an plin de emoții, de râsete și lecții învățate împreună cu copiii. Dar cel mai important, un an de încredere și curaj, pentru că visurile pot deveni realitate dacă avem susținere și putere să credem în ele.

În aprilie, elevii de la Școala Gimnazială Ion Iorgulescu (Mihăești, județul AG) au făcut o vizită la sediul PEPCO și s-au întâlnit cu o parte din angajați, care i-au întâmpinat cu entuziasm pe copii. În plus, s-au așezat la aceeași masă cu aceștia și au discutat deschis despre profesia lor, cât și despre rolul educației. Prin jocul pregătătit special pentru ei, elevii au (re)descoperit cât de important este lucrul în echipă și cum rezultatele depind de fiecare membru al acesteia în parte. La final, după discuțiile energice de la masa de prânz, copiii au vizitat Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa (mare parte dintre ei vizitând pentru prima dată un muzeu de istorie naturală).

1

Tot în aprilie, elevii de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Pantelimon au descifrat misterele fizicii și ale chimiei. Cu sprijinul PEPCO, elevii au intrat în rolul de mici cercetători la Casa Experimentelor, unde au testat prin experimente și cu ajutorul exponatelor noțiunile pe care le știau din manualele de școală.

Lunile de vară au adunat comunitatea Teach for Romania pentru Academia de Leadership și Pedagogie, unde formăm, an de an, noile generații de profesori care se alătură programului nostru. Timp de două săptămâni, la sfârșitul lunii iulie și începutul lunii august, Academia și-a redeschis porțile pentru 350 de copii din comunitățile Mihăilești și Costești, care au participat, zilnic, la școala de vară pregătită pentru ei. În acest an, PEPCO a finanțat în întregime „Academia Copiilor”, ajutându-ne să continuăm intervenția noastră și să le oferim elevilor din zonă experiențe relevate de învățare în vacanță.

 2

În noiembrie, PEPCO s-a întors la școală, numai că de data aceasta pentru a vizita 74 de elevi din Cutuș și Crizbav, județul Brașov. Ziua a început alături de copiii de la clasa a II-a din Cutuș, cu care ne-am întrecut în joacă cu jocurile haioase propuse de Andra, responsabilul de CSR. Apoi, am mers în Crizbav să cunoaștem elevii mai mari de la clasele a V-a și a VI-a și să îi provocăm să se gândească la viitor, să fie creativi, să lucreze și să se distreze împreună, învățând lucruri noi despre ei și despre colegii lor. Semnificative au fost și curiozitățile legate de domeniul vânzărilor și despre drumul interesant al unui produs, de la o simplă idee la rafturile din magazine. Tot la Crizbav, am cunoscut și tinerii din Grupul Impact al școlii, elevi puși pe fapte mari și animați de dorința de a face proiecte cu sens pentru colegii lor și pentru comunitate, prin voluntariat.

Am plecat din școală după 5 ore intense petrecute în mijlocul copiilor care ne-au primit cu drag și care au răspuns cu căldură, energie și dorință de implicare invitației noastre de a învăța împreună, prin joacă și dialog onest!

Mulțumim, copii! Mulțumim, PEPCO!

3

#PepcoSustineEducatia, #PEPCORomania# PEPCOsiTeachforRomania