Construim modele pentru viitor. Alături de Szilveszter Sandu, generația a 7-a Teach for Romania.

March 19, 2021
Comments Off on Construim modele pentru viitor. Alături de Szilveszter Sandu, generația a 7-a Teach for Romania.

Parcursul profesional al lui Szilveszter este strâns legat de cel educațional. A început să facă voluntariat încă din liceu, în diverse ONG-uri. Apoi, a continuat munca voluntară în sectorul non-guvernamental în timpul studiilor universitare, a ținut seminarii la facultate și a lucrat în domeniul proiectelor europene. Acum este învățător la sat.

Singurul mod prin care o persoană își poate depăși condiția este prin educație. Consider că fără un sistem de învățământ calitativ, viitorul unei țări este condamnat la eșec și vremuri grele. Oricât de mult ne-am dori să creăm un sistem de învățământ de top și oricâte fonduri am aloca acestuia, nu am putea avea succes fără resurse umane bine pregătite care să poată face față provocărilor timpurilor noastre prin adaptabilitate.

Profesând în mediul rural, într-o zonă defavorizată, a observat că decalajele socio-economice și culturale sunt enorme față de mediul urban. De aceea, pe viitor își dorește să facă ceva la nivel național, în vederea reducerii acestor disparități. Până atunci, se bucură de fiecare progres de la clasă și are încredere că abilitățile și competențele aprofundate și dobândite în timpul programului îl vor ajuta să facă față provocărilor viitoare, astfel încât rezultatele muncii sale să fie într-un final pozitive.

Cu experiența celor 2 ani de program și cu un nou bagaj de abilități și competențe, absolvenții programului nostru sunt pregătiți să-și folosească experiența pentru a influența și mai mult sistemul educațional din diverse roluri strategice: în media, prin creșterea conștientizării în ceea ce privește importanța educației din România, prin influențarea politicilor publice, ca inovatori sociali și comunitari, prin formarea altor profesori sau chiar din interiorul școlilor, ca profesori, directori, metodiști sau inspectori școlari.