Progresul de azi, succesul de mâine – Sînziana Badea

February 3, 2020
Comments Off on Progresul de azi, succesul de mâine – Sînziana Badea

“Sunt un om care dansează în viață și care-și dorește să le dea și celorlalți un ritm.” este misiunea pe care Sînziana și-a conturat-o acum câțiva ani la un curs de autocunoaștere și care o urmărește și astăzi, în tot ceea ce face.

În prezent este alumnă a programului nostru și manager al Centrului Educațional Nordic, însă legătura ei cu acest domeniu a început încă de mică, având aproape un model numai bun de urmat – pe mama ei, care era profesoară.

Nu și-a imaginat vreodată că o să urmeze această cale, însă știa că vrea să fie aproape de oameni, să învețe cât mai multe despre lume și despre cum funcționează societatea și să aibă un impact vizibil prin munca ei.

Așa a ajuns să urmeze cursurile Facultății de Sociologie, unde a luat contact pentru prima dată cu mediile defavorizate, în care a făcut cercetare. Atunci și-a dat seama cât de importantă este educația și era din ce în ce mai conștientă de contribuția pe care putea să o aibă într-un astfel de mediu.

Doi ani mai târziu avea să afle de programul nostru și să se înscrie ca voluntar în prima Academie de Leadership și Pedagogie. Ce a atras-o cel mai mult a fost că putea să facă ceea ce îi plăcea, pentru un scop mai înalt. Plus că îi plăcea tare mult energia participanților, lucru care a și motivat-o, la scurt timp după, să se înscrie în program.

Fiecare moment din sala de clasă îmi arăta că munca mea are sens, progresul era incredibil. Mi-am dorit să le cresc siguranța de sine, să fie liberi și curioși, să își exprime părerea. Și m-am bucurat să văd că ceea ce am sădit în ei, a dat roade.

La finalul celor 2 ani, a simțit nevoia să dea mai departe din lucrurile pe care le învățase pe parcursul timpului și să își aducă contribuția la un alt nivel, prin formarea altor participanți din program.

Despărțirea de copii a fost grea, însă gândul că din acest rol putea ajunge la și mai mulți dintre ei, i-a fost aproape la fiecare pas.

Toate rolurile pe care le-am avut până acum se încununează astăzi, prin ceea ce fac. Am explorat diferite sisteme și modele de educație, iar acum caut să le aduc în comunitățile care au nevoie de ele.

Află mai multe detalii și hai alături de noi!