Îmi doresc să fiu un model pentru elevii mei – Raluca Strîmbeanu

January 14, 2021
Comments Off on Îmi doresc să fiu un model pentru elevii mei – Raluca Strîmbeanu

Raluca visa încă de mică să devină învățătoare, însă niciodată nu s-a gândit că va ajunge să predea chiar în locul în care a crescut. Dornică să descopere ce se află și dincolo de marginea satului, a ales să-și continue studiile la București, cu gândul că aici va întâlni o mulțime de oportunități de dezvoltare.

Încă din primul an de facultate a început să lucreze, mai întâi ca agent de vânzări, apoi ca asistent de proiect, trainer sau responsabil back-office într-o multinațională, în permanență în legătură cu oamenii.

Ulterior, s-a angajat ca șef de departament într-un lanț de supermarket-uri, unde avea ca responsabilitate și coordonarea unei echipe. I-a plăcut dintotdeauna să fie printre oameni și să îi ajute să crească, motiv pentru care zona de training începuse să îi surâdă din ce în ce mai tare. În paralel, făcea și voluntariat la asociația Ajungem Mari, unde a avut prima interacțiune cu copiii, într-un proces de învățare.

Atunci am avut sclipirea că vreau să fiu învățătoare. Am văzut cât progres poate face un copil dacă îi arăți că ai încredere în el și îi ești constant alături și mi-am dat seama că dacă o investiție minimă de 2 ore pe săptămână poate avea un asemenea impact, cum ar fi să mă duc zi de zi la niște copii? Care ar fi atunci impactul? A fost momentul în care am zis că nu mai vreau să lucrez cu adulții, ci cu copiii. Dacă aici pot, pot oriunde. Așa am aplicat la Teach.

Acum, cariera și-o vede negreșit în învățământ, iar dorința de a da ceva înapoi comunității în care a crescut este din ce în ce mai puternică: fie ca învățător, în continuare, fie prin dezvoltarea, în timp, a unui ONG, unde să poată face diverse activități educative cu copiii din sat și să le ofere cât mai multă expunere.

Au nevoie să vadă că există lumi și dincolo de Mihai Bravu. Consider că impactul pe care îl poate avea un cadru didactic asupra copiilor este mai mare într-o zonă vulnerabilă, unde nu există întotdeauna acces la informație sau modele pozitive. În plus, am o satisfacție enormă să pot face asta pentru copiii din comunitatea mea. Îmi doresc să fiu și eu un model pentru elevii mei, așa cum și pentru mine au contat enorm modelele pozitive din școală.

Află mai multe detalii și hai alături de noi!