Construim modele pentru viitor. Alături de Ovidiu Iancu, generația a 7-a Teach for Romania.

March 17, 2021
Comments Off on Construim modele pentru viitor. Alături de Ovidiu Iancu, generația a 7-a Teach for Romania.

Imediat după terminarea Facultății de Științe Politice, Ovidiu a devenit consultant pe piața financiară, unde a și rămas timp de 4 ani. În timp, a ajuns să conducă un birou de vânzări și chiar să fie prezentator al unui mic show. Totuși, era încă departe de visul lui din liceu, acela de a deveni profesor.

Prin tot ceea ce a făcut, a gravitat în jurul profesiei de dascăl. Fie că ținea training-uri angajaților noi, făcea consultanță pentru clienții cu probleme financiare sau le prezenta oamenilor idei și companii noi, întotdeauna i-a plăcut să fie aproape de oameni, să le vorbească. Când a auzit de Teach, și-a dat seama că a venit timpul să-și urmeze, în cele din urmă, visul și să se apuce de treabă. Așa a devenit domnu’ învățător, într-o comunitate din județul Călărași.

Am intrat în program cu skill-uri de oratorie, comunicare și organizare, dar am descoperit răbdarea, blândețea și înțelegerea. În plus, a fost nevoie să mă reinventez, întrucât skill-urile de trainer se pun cu adevărat la încercare când încerci să explici un concept unui copil de 9-10 ani. Trebuie să ajungi la esența subiectului și să-l înțelegi tu perfect pentru a-l putea transmite mai departe într-o formă potrivită pentru ei. Așadar, sper că mă voi perfecționa unde eram deja bun și voi dezvolta pasiuni și abilități noi. Abia aștept să-l cunosc pe Ovidiu de la sfârșitul programului.

Skill-urile pe care le va dobândi în program îl vor ajuta cu siguranță și pe viitor, în parcursul său profesional. Își dorește ca, după finalizarea programului, să își aducă contribuția în 2 zone pe care le consideră de mare impact: recrutarea și formarea cadrelor didactice, a acelor oameni pasionați, care să vadă în această profesie mai mult decât un simplu loc de muncă.

Cu experiența celor 2 ani de program și cu un nou bagaj de abilități și competențe, absolvenții programului nostru sunt pregătiți să-și folosească experiența pentru a influența și mai mult sistemul educațional din diverse roluri strategice: în media, prin creșterea conștientizării în ceea ce privește importanța educației din România, prin influențarea politicilor publice, ca inovatori sociali și comunitari, prin formarea altor profesori sau chiar din interiorul școlilor, ca profesori, directori, metodiști sau inspectori școlari.

Ovidiu face parte din generația a 7-a de profesori ai programului Teach for Romania, iar anul acesta este sprijinit în cadrul co-finanțării United Way România.