Construim modele pentru viitor. Alături de Nicoleta Danciu, alumnă Teach for Romania.

December 22, 2020
Comments Off on Construim modele pentru viitor. Alături de Nicoleta Danciu, alumnă Teach for Romania.

Sunt unul dintre copiii cărora am ajuns să le predau. Știu cât e de important să ai alături un dascăl căruia să îi pese de tine și să te ajute să nu renunți la educație.

Așa începe povestea Nicoletei. De când a auzit de Teach for Romania, a știut că aici este locul în care vrea să se implice. Dintotdeauna și-a dorit să facă ceva pentru ceilalți, iar din rolul de educator a simțit că poate, într-adevăr, să aibă un impact pozitiv în viețile unor copii. Tot din dorința de a ajuta, a urmat și cursurile Facultății de Asistență Socială. În paralel, făcea și voluntariat la un centru maternal, unde organiza diverse activități educaționale și recreative pentru copii.

Încă din timpul facultății începuse să îi surâdă ideea de a intra în învățământ, motiv pentru care a și finalizat ambele module psihopedagogice. După terminarea masterului, drumul îi era din ce în ce mai clar – voia să ajungă la catedră.

Teach for Romania a apărut chiar atunci în viața mea. Am rezonat întru totul cu viziunea organizației și mi-am dorit să devin și eu un profesor model pentru copii din medii vulnerabile. Pentru mine au contat mult profesorii care m-au susținut și încurajat – am simțit pe pielea mea cât e de important ca cineva să te înțeleagă și să fie acolo când ai nevoie de el, să fie o prezență activă în viața ta, un om care merge dincolo de rolul de la clasă. De altfel, a contat mult să am sprijinul comunității Teach for Romania pe acest drum. Când ai oamenii potriviți lângă tine, totul pare mai ușor.

Cei 2 ani de program au ajutat-o să capete mai multă încredere în sine, și-a dat seama că este mai puternică și mai răbdătoare decât se aștepta și i s-a confirmat încă o dată faptul că, pentru copii, cel mai important este să fii prezent, autentic, să simtă că îți pasă de ei și de nevoile lor. Astăzi continuă să fie aproape de copii din rolul de educator, într-un sat apropiat de cel în care a crescut, iar pe termen lung visează să ajungă la cât mai mulți copii, poate chiar din rolul de asistent social.

Află mai multe detalii și hai alături de noi!