Construim modele pentru viitor. Alături de Mihai Ilie Ene, alumnus Teach for Romania

February 15, 2020
Comments Off on Construim modele pentru viitor. Alături de Mihai Ilie Ene, alumnus Teach for Romania

Elev fiind, îmi imaginam adesea cum e să fii de partea cealaltă a catedrei, ce înseamnă să fii profesor. De altfel, îmi plăcea să mă înconjor de copii mai mici decât mine și să îi învăț ceea ce știu. Îmi plăcea ideea asta de a da mai departe, simțeam că ăsta ar trebui să fie mersul natural al lucrurilor, că așa se poate dezvolta societatea.

Mihai este absolvent al programului nostru și, timp de 2 ani, a fost învățător într-o comunitate de la marginea Bucureștiului. Și-a dorit mult să-și crească elevii într-un spirit democratic, să le încurajeze creativitatea și să îi ajute să își gestioneaze cât mai bine emoțiile. Erau cu toții o echipă, iar atunci când întâmpinau vreo problemă, erau încurajați să își găsească singuri soluțiile.

Progresul a fost incredibil, îi vedeam cum cresc de la o săptămâna la alta. Succesul nu a fost nici pe departe al meu, ci al lor. Ei au fost receptivi, au avut încredere în mine și în procesul de învățare. Tot ce am facut a fost să îi aduc împreună și să îi ghidez.

Acum simte că impactul lui în educație poate să fie și mai puternic dacă explorează și alte direcții și se gândește deja să își dezvolte o afacere socială. Până atunci, își dorește să capete cât mai multă experiență ca, mai apoi, să poată avea o intervenție strategică într-un domeniu care i-a rămas clar aproape de suflet.

Aici este locul meu, nu mă văd în altă parte. Aleg să mă implic în educație pentru că de aici pornește totul.

Află mai multe detalii și hai alături de noi!