Construim modele pentru viitor. Alături de Mădălina Horneț, generația a 6-a Teach for Romania

March 19, 2020
Comments Off on Construim modele pentru viitor. Alături de Mădălina Horneț, generația a 6-a Teach for Romania

Povestea Mădălinei începe odată cu înscrierea în VIP – Voluntari pentru Idei și Proiecte, o organizație studențească de care auzise încă din liceu și în care își dorea tare mult să se implice. Aici a auzit, pentru prima dată, în cadrul unui workshop, despre o altă abordare a educației – despre cum ar trebui să arate un mediu propice învățării, ce înseamnă învățarea prin experimentare sau despre cum funcționează libertatea, la pachet cu disciplina. Aceste concepte au rezonat mult cu ea la acel moment și, treptat, și-a dorit să exploreze din ce în ce mai mult subiectul educației. Tot în VIP a cunoscut câțiva oameni-cheie, datorită cărora, câțiva ani mai târziu, a decis să se înscrie în Teach.

Pentru mine, are sens să contribui acolo unde este cea mai mare nevoie. Iar faptul că Teach acționează tocmai în acele comunități vulnerabile, unde copiii nu au întotdeauna acces la educație de calitate, mă motivează să fiu aici, acum.

Deși are experiență de lucru și în alte domenii, simte că și-a găsit misiunea și nu se mai vede făcând altceva.

La școală mă simt ca acasă, e o bucurie imensă să fiu acolo. Și îmi crește inima de bucurie când mă gândesc că ceea ce sădesc acum în copii, va da roade pe viitor. Că pot să pun niște baze sănătoase, în cea mai importantă perioadă de viață a lor.

Află mai multe detalii și hai alături de noi!