Construim modele pentru viitor. Alături de Loredana Moga, generația a 6-a Teach for Romania

October 29, 2020
Comments Off on Construim modele pentru viitor. Alături de Loredana Moga, generația a 6-a Teach for Romania

Modelele pe care Loredana le-a avut în școală au contat foarte mult în alegerea profesiei pe care o are astăzi. Își dorea tare mult să fie și ea ca profesorii ei de istorie – de la ei a prins dragul atât pentru materie, cât și pentru actul predării în sine. Datorită lor, alegerea facultății a fost una ușoară, însă eforturile de a ajunge acolo au fost substanțiale. Totuși, a avut noroc de oameni care au crezut în ea și în visul ei. Așa a reușit să ajungă la Cluj.

Dorința mea cea mai mare a fost să plec, să cunosc și alte zone, unde puteam să am mai multe oportunități de creștere, unde îmi puteam lărgi orizonturile.

La momentul acela nu luase în calcul o carieră în învățământ, deși experimentase pentru o scurtă perioadă și viața de profesor, în primul an de master. A luat-o ca pe o provocare atunci, a vrut să vadă cum este. Totuși, după terminarea studiilor, a ales să se angajeze într-o multinațională.

Nu era o muncă grea, nici ușoară, însă nu mergeam cu drag la muncă. Nu simțeam că fac ceva util pentru mine sau pentru lumea asta.

Sensul și-l găsea deseori, în schimb, în activitatea de voluntariat din programul Ajungem Mari. Lucrul cu copiii de acolo i-a reamintit de pasiunea pe care o pusese pe pauză la acel moment, alegând să lucreze într-un alt domeniu. Acela a fost momentul de aha în care și-a dat seama că sufletul ei era, de fapt, aproape de educație.

Comunitatea pe care am găsit-o în Teach a însemnat foarte mult. Am crescut incredibil în perioada asta. Am ajuns să mă cunosc mai bine, să mă accept. Am învățat cum pot susține mai bine copiii din comunitățile acestea dificile, care-mi sunt atât de familiare.

Astăzi ea este cea care își încurajează elevii să își urmeze visurile, să nu renunțe, oricât le-ar fi de greu. Că e normal să cazi, dar că important e să te ridici de fiecare dată. Iar la un moment dat, visul ei este să ajungă înapoi acasă, să ducă și acolo o bucățică din ce a devenit, să dea ceva înapoi.

Află mai multe detalii și hai alături de noi!