Construim modele pentru viitor. Alături de Laura Verde, generația a 6-a Teach for Romania

October 15, 2020
Comments Off on Construim modele pentru viitor. Alături de Laura Verde, generația a 6-a Teach for Romania

Cu o carieră de 18 ani în învățământ, dintre care 8 în rol de director de școală, Laura ne mărturisește că cele mai mari satisfacții au venit din micile progrese zilnice, pe care le-a făcut alături de elevii și echipa ei.

A păstra standarde înalte într-un mediu extrem de dificil este deviza mea ca profesor și director de școală. A fi profesor în Ferentari nu a reprezentat pentru mine să cobor niște standarde, să mă port altfel, să îmi port de milă și să le port de milă acestor copii. A însemnat să am standardele înalte, încercând să îi aduc și pe ei cât se poate de sus. A însemnat să fim mai buni în fiecare zi.

Performanța într-un mediu dificil capătă multe nuanțe, ne spune Laura. Pentru unii copii, faptul că au venit la școală este marea lor performanță. Sau că au reușit să scrie și să citească. Și da, unii dintre ei se pregătesc chiar pentru olimpiade. Important e să fii acolo pentru ei, să reușești să sădești în fiecare dintre ei plăcerea și motivația de a învăța. Să fii modelul lor. De altfel, Laura își amintește cu drag de modelele pe care ea însăși le-a avut în școală, cărora le este tare recunoscătoare pentru modul în care au format-o și datorită cărora a ajuns pe acest drum, astăzi.

Fiecare pas al existenței mele mă ajută tot în meseria mea de profesor. Partea frumoasă și pedagogică a directoratului a fost că m-am pus în mulți papuci – de coleg, parinte, elev, autorități locale etc. A vedea din perspectiva fiecăruia cum arată lucrurile, m-a ajutat și mă ajută mult, în continuare.

Anul trecut s-a alăturat organizației noastre, iar aici, spune ea, a găsit răspunsurile la 2 mari probleme ce o măcinau, atât din papuci de profesor, cât și de director – literația și starea de bine a profesorilor. Acum este anul 2 de program, iar ceea ce-și dorește cel mai tare este să aplice în continuare tot ceea ce învață în lucrul cu elevii și colegii ei. Pe termen lung, lucrurile sunt foarte clare – profesoratul este calea ei, iar de aici își va lua mereu cele mai frumoase lecții.

Află mai multe detalii și hai alături de noi!