Construim modele pentru viitor. Alături de Florin Buzdugan, generația a 7-a Teach for Romania.

March 30, 2021
Comments Off on Construim modele pentru viitor. Alături de Florin Buzdugan, generația a 7-a Teach for Romania.
Florin are un parcurs profesional mixt, cu o licență în literatură, dizertație în teorie literară și experiență de muncă atât într-o librărie, cât și în marketing digital sau vânzări. După o pauză de mulți ani, s-a hotărât să își urmeze visul de a deveni profesor, o meserie care simte că i se potrivește, preluată în mod indirect de la părinții lui.
 
Îmi place să vorbesc, să explic și să ghidez și, cu toate tarele și hibele inerente oricărei persoane, consider că am reușit să inculc dorința de studiu, de învățare și am reușit să ofer și alte perspective unora dintre elevii mei.
A predat atât într-un liceu de top din București, cât și în școli provocatoare, iar astăzi predă engleză într-o școală din județul Ilfov și își dorește ca, pe viitor, să reușească să pună pe picioare și un cerc de lectură în limba engleză, acolo, în comunitate.
 
Nu s-a lovit de preconcepțiile celor din jur până acum, însă a observat că există un dezechilibru de gen în sistemul de învățământ.
 
Nu este o problemă în sine, însă se ajunge, din cauza lipsei de dialog și, poate, publicitate, să percepem școlile ca fiind un sistem în care intră femeile. Acest lucru consider că este greșit. Așa cum femeile au dreptul și libertatea (sau trebuie să li se acorde acest drept) de a pătrunde în domenii care sunt considerate ca fiind strict masculine, așa consider că și educația trebuie să fie una cât mai incluzivă. Niciun sistem nu trebuie limitat (sau să fie perceput drept potrivit) unui singur gen, fie că vorbim de masculin și feminin. Un bărbat poate fi la fel de capabil de empatie, organizare etc. precum o femeie.