Construim modele pentru viitor. Alături de Cosmin Codrea, generația a 5-a Teach for Romania

March 7, 2020
Comments Off on Construim modele pentru viitor. Alături de Cosmin Codrea, generația a 5-a Teach for Romania

Cosmin a fost unul dintre copiii care au cunoscut inechitatea, bullying-ul și provocările ce vin odată cu creșterea într-un mediu sărac, de la sat. Dragul de învățare și determinarea de a trece peste toate obstacolele și de a reuși au fost însă mai puternice, reușind să urmeze cel mai bun liceu din Călărași de la momentul respectiv și să devină elevul olimpic de la Științele Naturii, profil ce i-a marcat drumul până în prezent.

Învățam mult, voiam să îmi demonstrez că pot. Și am avut noroc și de câțiva profesori model, care m-au inspirat și încurajat să vreau mai mult de la mine.

Nu și-a imaginat vreodată că o să devină profesor, însă declicul că ar putea urma această meserie a apărut în facultate, în timpul practicii pedagogice, când a primit un feedback pozitiv atât din partea coordonatoarei, cât și a copiilor.

Nu a trecut mult până când a și ajuns în sistem, ca profesor de biologie, pentru elevi de gimnaziu. Ulterior, a lucrat 5 ani jumătate în industria farmaceutică, ca microbiolog, domeniu pe care îl și studiase, însă aflat într-un moment de cumpănă, a simțit să aleagă educația.

Nu era foarte sigur pe el, dar știa că asta voia, de fapt, să facă, iar în Teach a găsit siguranța de care avea nevoie, o rețea de sprijin formată din oameni cu idealuri comune și, mai ales, o legătură puternică cu copiii din mediu rural, cu care se identifica în mare măsură. Acum este în al doilea an de program și își dorește să rămână în continuare la catredră, însă nu exclude nici ideea de a fi trainer pentru alți profesori din sistem sau de a se întoarce, la un moment dat, în cercetare.

Află mai multe detalii și hai alături de noi!