Dacă pot ajuta, o voi face mereu cu inima deschisă – Andreea Irimia

January 13, 2020
Comments Off on Dacă pot ajuta, o voi face mereu cu inima deschisă – Andreea Irimia

“Dacă pot ajuta, o voi face mereu cu inima deschisă.”, ne spune Andreea cu un zâmbet cald și sincer.

Au trecut mai bine de 10 ani de când acest gând a prins contur în comunitățile dezavantajate în care a ales să facă voluntariat. Acolo a predat pentru prima dată și, tot atunci, a descoperit că timpul trece mai ușor atunci când faci ceea ce îți place.

În același timp, pasiunea pentru matematică a îndemnat-o să urmeze o facultate cu profil economic.

Mi-am dorit să profesez și în domeniul în care m-am pregătit, așa că, după o perioadă în care am lucrat la o revistă, am decis să mă angajez ca analist financiar, într-o corporație.

I-a plăcut, dar și-a dat seama rapid că nu este un domeniu în care vrea să lucreze pe termen lung.

În plus, serile și le petrecea tot printre copii, la o școală cu rată de promovabilitate mică, unde se ducea o dată pe săptămâna, după muncă.

De Teach aflase de ceva vreme și își dorea tare mult să ni se alăture, însă nu își găsea curajul să facă acest pas. Și-a dat seama că nu vrea să mai amâne ceea ce îi aduce cu adevărat bucurie, așa că nu a mai stat pe gânduri și a aplicat.

Au fost 2 ani care au crescut-o enorm, în care și-a depășit limitele și a crescut odată cu elevii ei. Iar povestea continuă și astăzi, tot alături de ei.

E cea mai faină și complexă experiență de până acum, profesională și de învățare, o experiență care lucrează cu tine ca om, unde ești pus sub lupă constant. Copiii sunt ca niște oglinzi, descopăr lucruri noi despre mine în fiecare zi. Acum nu mă mai văd făcând altceva, voi continua să mă implic în educație.

Află mai multe detalii și hai alături de noi!