Construim modele pentru viitor. Alături de Andreea Barbu, generația a 5-a Teach for Romania

March 9, 2020
Comments Off on Construim modele pentru viitor. Alături de Andreea Barbu, generația a 5-a Teach for Romania

Eu am fost un copil norocos, care a avut de toate – nu am simțit niciodată vreun lips, ba chiar am avut mereu mai mult decât mi-aș fi putut dori. De ce Teach for Romania? Pentru că am vrut să fiu aproape de cei care nu au o astfel de șansă. Pentru că simțeam nevoia să fac și altceva, să demonstrez că lucrurile pot fi făcute și altfel.

Andreea face parte din generația a 5-a a programului nostru și, acum 2 ani, lua decizia de a renunța la confortul biroului din multinațională, pentru a începe alături de noi cea mai frumoasă experiență pe care a avut-o până acum și cea din care a învățat cele mai multe lucruri, după cum ne mărturisește.

Copiii îți scot la suprafață tot ce ai ascuns în tine, îți apasă toate butoanele. A fost mult de muncă cu mine, o etapă a schimbării. În primul an a fost despre speranță, apoi mi-am dat seama că pot să schimb lucrurile, dar nu așa cum îmi imaginam. Îmi doream să ajung cât mai aproape de viziunea organizației, dar începeam să mă bucur chiar și de micile progrese. Îmi spusesem că, dacă voi reuși să schimb măcar unui copil perspectiva, eu o să fiu mulțumită. În zilele bune, îmi dau seama că am ajuns la mai mult de un copil. Nu e ușor, dar merită fiecare clipă investită.

Acum, aproape de finalul programului, Andreea are mai multe direcții în minte în legătură cu parcursul ei profesional, printre care și formarea în terapie, domeniul pe care l-a și studiat. Și-ar dori să poată fi alături de alți profesori pe viitor sau chiar de părinții copiilor din medii dezavantajate, fiind conștientă de necesitatea implicării lor în actul educațional.

Cea mai mare dorință a mea este să îi ajut să înțeleagă cât de importantă este susținerea lor și încrederea că cei mici își pot construi un alt viitor.

Află mai multe detalii și hai alături de noi!