Despre mine, cu impact pe termen lung – Ana Andronache

February 21, 2020
Comments Off on Despre mine, cu impact pe termen lung – Ana Andronache

Ana este absolventă a programului nostru, iar povestea ei alături de noi a început în 2015, într-o perioadă în care a decis să renunțe la confortul biroului din mediul corporatist, pentru a merge într-una dintre comunitățile vulnerabile pe care le vizam, ca profesor de limba română.

Mi-am dat seama că 8 ore pe zi sunt prinsă într-un glob de sticlă și iau prea puțin contact cu realitatea din jur. Simțeam nevoia să fiu mai prezentă, mai implicată, iar atunci a fost momentul în care am ales acest drum. Între timp, văzusem și un reportaj la TV despre prima generație și am fost impresionată de determinarea acelor oameni, de faptul că făceau naveta în zone atât de grele, unde reușeau să stabilească o conexiune incredibilă cu elevii lor. Îmi doream din ce în ce mai mult să fac și eu parte din povestea asta. Am simțit că este despre mine.

Au trecut 2 ani și viață în ei cât cuprinde – discuțiile pe care le avea căpătau acum mai mult sens, simțea că se dezvoltă, că se cunoaște mai bine, că este în locul potrivit.

La finalul programului, convinsă fiind că acesta este drumul pe care vrea să îl urmeze, și-a dat titularizarea și a rămas în continuare la catredră, unde se află și astăzi.

Este ceva mult mai autentic. Lucrurile pe care mi le iau de la școală sunt despre mine ca om și cu impact pe termen lung. Acum, gândindu-mă la o carieră, aceasta este clar în învățământ. Îmi doresc să mă dezvolt din ce în ce mai mult aici, în diverse roluri.

Află mai multe detalii și hai alături de noi!