Construim modele pentru viitor. Alături de Adrian Gabor, generația a 7-a Teach for Romania.

March 24, 2021
Comments Off on Construim modele pentru viitor. Alături de Adrian Gabor, generația a 7-a Teach for Romania.

Adrian este un fost sportiv de performanță, cu experiență și în domenii precum vânzări, IT sau grafică. A revenit în domeniul sportiv deoarece aici se simte cel mai mult în elementul său, iar de peste 11 ani este instructor de educație acvatică și de înot. Pasul către sistemul de învățământ a fost unul firesc pentru el, de anul trecut devenind și domnul profesor de educație fizică și sport pentru copiii din Jilava.

Am ales meseria de profesor datorită Teach for Romania, deoarece am rezonat cu principiile de învățare și valorile morale pe care asociația dorește să le promoveze în sistemul românesc de învățământ. Al doilea motiv este impactul la nivelul comunității în care îmi desfășor activitatea.Îmi doresc să aduc la clasă și în comunitate exemple pozitive de bună practică, exemple de reușită în viață din domeniul sportiv în care activez. Îmi doresc ca elevii să înțeleagă ce înseamnă performanța în sport, motivația, eșecul, dar și disciplina și beneficiile fizice și psihice pe care le poate aduce sportul. În plus, îmi doresc foarte tare să pot contribui la atragerea de fonduri pentru construirea unei săli de sport pentru școala în care predau.

L-am întrebat și de ce crede că este important ca elevii să aibă și modele masculine la clasă, iar răspunsul lui a fost simplu:

Așa putem forma o personalitate echilibrată a elevului. În plus, echilibrul de gen în sistemul de învățământ poate conduce la o mai bună completare reciprocă între cadrele didactice.

Decizia lui de a deveni profesor a fost încurajată și felicitată de către familie, prieteni și colegii de școală, însă știe că pot exista destule bariere pentru un bărbat în a urma această profesie. Mesajul lui către cei care iau în calcul să devină profesori este următorul:

Copiii au nevoie să le arăți că tu ca profesor crezi în ei – că pot, că vor reuși. Asta este tot ce contează.