Ștefan Bistriceanu

Development Director

Ștefan a absolvit cursurile Facultății de Comerț Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice București și a urmat ulterior încă un an de Studii Aprofundate în specializarea Marketing Systems, în cadrul aceleiași facultăți. Dorința de autonomie și independență l-au determinat să înceapă să lucreze încă din perioada facultății, cu activități diverse, în sfera cercetărilor de marketing și comerț; a urmat apoi încă un an de formare pe o poziție de marketing, în cadrul unei companii producătoare de articole de sticlărie.

Cu o experiență de 15 ani în sistemul bancar (BCR și Raiffeisen Bank), în poziții de Relationship Manager pentru sectoarele IMM și Corporatii Mari și în Project Finance (analizând tranzacții complexe de achiziții companii de către fonduri de investiții), Ștefan a lucrat și în zona de zona de antreprenoriat, în calitate de co-fondator și manager al unei companii de intermediere financiară.

„Conectarea cu domeniul educației a apărut treptat, având ocazia în ultimii ani de activitate de a cunoaște oameni, care m-au impresionat prin dedicarea și pasiunea cu care se implică în educație și proiecte sociale. Îi sunt profund recunoscător pentru această “trezire” domnului profesor Florian Colceag, un adevărat mentor de viață, pentru care nutresc un deosebit respect și oamenilor deosebiți de la Asociația Învață să Zbori.

Așa s-a născut ideea că aș putea folosi experiența acumulată în zona de business și sistem bancar pentru a contribui la schimbarea pe care doresc să o văd în jurul meu, într-un domeniu drag mie, esențial pentru dezvoltarea unei societăți: educația.

Teach For Romania a venit apoi ca o alegere firească, viziunea și modelul de intervenție fiind surse de continuă inspirație și speranță ca schimbarea în bine a sistemului de educație din România este posibilă și că efortul nostru se traduce în Construire de Modele pentru Viitor, în rândul copiilor și comunităților cu care lucrăm.”

Din februarie 2018 este Director de Dezvoltare în cadrul Teach for Romania, coordonând ariile de Fundraising și Marketing&Comunicare și „alături de colegii mei din departament avem grijă ca modelul de intervenție și lucrurile bune pe care le facem în educație să fie cunoscute în jurul nostru și să devină inspirație pentru alte fapte bune.”

Ștefan are două fete pe care le adoră și este profund atașat de familia sa. „Cred că e foarte important să descoperi și să dezvolți ceea ce te “activează” și îți dă energie, să continui să mergi pe acel drum, să înveți continuu despre tine și viață, pentru că astfel vei ajunge să te descoperi cu adevarăt.”

Stefan Bistriceanu