Gabriela Dima

Tutor Coordinator

Licențiată în sociologie la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca, Gabriela are peste 15 ani de experiență în domeniul asistenței sociale, atât în sectorul public, cât și cel neguvernamental, timp în care a lucrat în domeniul protecției și promovării drepturilor persoanelor cu dizabilități.

Din septembrie 2017 a intrat în programul Teach for Romania în calitate de învățătoare, iar din septembrie 2019 s-a alăturat echipei de tutori a organizației, continuând în același timp activitatea la catedră alături de copiii de la școala din Sohatu, județul Călărași.

„Interacțiunea cu mediul educațional mi-a întărit ideea că facultatea și modulul psihopedagogic pe care studenții îl urmează nu te fac profesor. Cadrele didactice nu beneficiază de un program coerent de formare și de suport care să le faciliteze integrarea în sistemul educațional și, ulterior, dezvoltarea profesională, astfel încât să crească impactul pe care îl au în rândul elevilor. Consider că schimbarea profundă, în sensul creșterii calității educație în România, pleacă de la selecția și pregătirea cadrelor didactice existe și a celor care urmează să intre în sistem. Cred în oameni și în schimbare.”