Cristina Șerban

Tutor Coordinator

„Am devenit omul de astăzi datorită valorilor pe care mi le-au insuflat părinții și sora mea: învățare continuă, integritate, autenticitate. Prin încurajare, pasiune și empatie, prin puterea de a vedea ceea ce este mai bun în oameni și de a-i îndruma și pe ei să vadă acest lucru, cred că pot ajuta la formarea profesorilor din cadrul programului Teach for Romania și a copiilor implicați.”

 Cristina a terminat Facultatea de Științele Comunicării și Științe Politice, specializarea Jurnalism, în Constanța, iar în 2018 a făcut reconversie profesională, pe învățământ preșcolar și primar la Facultatea de Psihologie și Științele Educației. După mai bine de 10 ani în mediul  corporate și 8 ani de voluntar și antreprenor, a ales să intre oficial în mediul ONG prin programul „Voluntar de profesie”. Cele 9 luni petrecute alături de copiii de la Asociația Hercules din Costești, județul Argeș, i-au schimbat viziunea asupra vieții și a ceea ce este cu adevărat important.

 „Teach for Romania a apărut la momentul potrivit și mi-a confirmat faptul că nimic nu este întâmplător. Am devenit învățătoare, deoarece cred cu tărie că fiecare copil are dreptul la o educație de calitate, indiferent de mediul din care provine. După 3 ani la catedră, am realizat că de cele mai multe ori realitatea ne este arătată de cei cu care lucrăm, în cazul meu, de copii. Dorința de a deveni tutor a pornit tot de la ei, și de la nevoia lor de a avea “doamne care să ne iubească”. Am învățat în acești ani că poți fi fericit, doar dăruind fericire. Datorită lor, am decis să ies din bula comunității în care lucram și să aleg să îmi continui contribuția la schimbarea în bine a sistemului educațional românesc dintr-o altă poziție, cea de tutor.”

Cristina Șerban