Cosmina Schiau

Candidate Journey Specialist

Cosmina s-a alăturat echipei Teach for Romania în octombrie 2019 după 14 ani de activitate în 4 multinaționale având experiență în middle management, project management, coaching, mentoring, employee engagement.

“Cred cu tărie în viziunea și misiunea Teach for Romania și consider să a venit momentul să trec de la acțiune la pasiune. Dincolo de ceea ce voi câștiga eu din acestă experiență (grijă, altruism, sensibilitate, conștientizare, bucurie, recunoștință) este vorba despre cum pot eu să ajut și să contribui la una dintre cele mai importante misiuni în educație: de a atrage, susține si forma oamenii cei mai potriviti pentru a deveni ambasadori de schimbare în educația din România.”

Cosmina crede ca România se va ridica prin educație, iar acest subiect a fost atent analizat în alegerea școlii în care învață copiii ei.

“În alegerea școlii a cântărit foarte mult viziunea, însă și dedicarea dascălilor de a o pune în practică, iar ea sună așa: punctul central al demersului didactic trebuie să fie elevul, nu materia, iar când se vorbește de conținutul curriculumului trebuie să înțelegem că nu este vorba de enunțări de materii de învățat, ci de scopuri exprimate în termeni de competențe, moduri de a acționa sau de a ști în general ale elevului – Daniel D’Hainaut. Îmi doresc ca în orice colț al țării, orice copil să aibă acces la educație de calitate.”

Cosmina este o persoană creativă și ambițioasă, punând pasiune în proiectele pe care le coordonează și îi place să lucreze cu oamenii pentru că este o fire empatică, veselă, deschisă către comunicare și plină de inițiativă.

LinkedIn