Andreea Romeghe

Partnerships&Institutional Relationships Specialist

Andreea a absolvit licenţa în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene la Facultatea de Litere şi a urmat cursurile masterului de Politici Publice şi Integrare Europeană la SNSPA. Ca studentă Erasmus în Olanda, a conştientizat mai profund că sistemul de educaţie din România are nevoie şi potenţial de schimbare şi că, „ironic sau nu”, aceasta vine tot prin educaţie. Mai simplu spus, „pe ce lume trăiesc”.

A activat în sectorul public în domeniul formării profesionale în cultură şi în cel neguvernamental în management de proiecte educaţionale, culturale şi comunitare din fonduri publice şi private, dobândind abilităţi de comunicare, planificare, organizare şi coordonare. În calitate de consultant educaţional pentru studii în străinătate, a gestionat procese de aplicaţii pentru programe de licenţă şi masterat şi a lucrat cu universităţi din Europa.

„De-a lungul experienţei profesionale, am colaborat cu şcoli, licee, universităţi, muzee, biblioteci, primării, am lucrat cu copii, adolescenţi, adulţi şi seniori din medii diferite. Fiecare experienţă mi-a demonstrat că există loc de creştere acolo unde oportunitatea se îmbină cu dorinţa de învăţare, efortul susţinut şi implicarea în comunitate”.

Valorile după care se ghidează sunt integritatea, performanţa, învăţarea continuă, empatia, colaborarea şi autenticitatea. Crede cu tărie că viaţa este o călătorie pentru (auto)cunoaştere, îi place să viziteze locuri şi culturi noi, să evadeze în natură, să vizioneze spectacole de teatru şi filme la cinematograf.

„Am ales această experienţă la Teach for Romania pentru că rezonez puternic cu viziunea şi misiunea organizaţiei. Cel mai de preţ sfat din copilărie, care mi-a rămas ca busolă, este cel pe care l-am primit de la bunica mea: educaţia este singura modalitate prin care îţi poţi depăşi condiţia. Mă bucur că aici am oportunitatea să duc şi mai departe acest principiu, în comunităţile unde este cel mai mult nevoie, şi să contribui la o schimbare sistemică pentru viitoarele generaţii.”

LinkedIn