Anca Popa

Tutor Coordinator

A terminat Facultatea de Științe Socio-Umane, specilizarea Relații Internaționale și un master în Development, International Cooperation and Humanitarian Aid, la SNSPA și a făcut reconversie profesională,  pe învățământ primar, la Facultatea de Psihologie și Științele Educației.  A fost profesor de engleză timp de doi ani în cadrul programului Teach for Romania, iar în prezent e Tutor Coordinator în cadrul organizației. De un an de zile lucrează ca mentor și trainer pe două proiecte POCU și ERASMUS, cu profesori din sistemul public de învățământ, PROF21, respectiv FIERST (From Inclusive Education to Real Scale Transfer).

Timp de 2 ani de zile a făcut voluntariat în cadrul AIESEC în Sibiu, organizând școli de vară cu studenți străini. Pe lângă asta, a absolvit modulul de Train of trainers, de la Institutul Român de training și recent a terminat un fellowship la TfAll pe Diversitate, Echitate și Incluziune.

„Sunt interesată de lucru cu comunități, psihologie și educație. Am ales să fac parte de comunitatea Teach for Romania, deoarece cred cu tărie că fiecare copil are dreptul să devină cea mai bună versiune a sa, indiferent de mediul din care provine. Cred foarte mult în puterea exemplului personal și la baza activităților pe care le fac stau responsabilitatea și asumarea, alături de pasiune și respect pentru fiecare persoană cu care interacționez.” Este pasionată de istorie în mod special și de psihologie și univers. Îi place să joace fotbal și tenis, iar recent a redescoperit frumusețea naturii și farmecul plimbărilor pe munte.