Ana-Maria Grădinariu

Tutor Coordinator – Social Innovation

Ana-Maria este ghid de călătorii de învățare, cetățean activ în comunitățile în care se află, activistă și mentor. A studiat Jurnalism și Științele Comunicării și experiența facultății a ajutat-o să scoată la iveală mai ușor poveștile din contextele în care s-a aflat. Ana-Maria este în mediul neguvernamental de mai bine de 15 ani și a avut ocazia să lucreze și în învățământ, ca profesor de limba engleză. Are experiență în coordonarea voluntarilor, dezvoltarea, coordonarea și implementarea de proiecte naționale și internaționale, traininguri, programe de educație non-formală în școli și zone defavorizate, la nivel național și internațional.

Domeniile sale principale de expertiză sunt managementul voluntarilor (formare, evaluarea impactului, evaluarea rezultatelor învățării dobândite prin voluntariat) dobândită pe parcursul celor 4 ani în care a activat în Federația VOLUM; domeniul tineret, drepturile omului și intervenția socială (prin metode utilizate pentru dezvoltarea competențelor, valorilor, atitudinilor și competențelor de comunicare în vederea creării de punți pentru dezvoltare comunitară și incluziune socială), expertize exersate și dobândite în colaborările cu organizații precum Baraka, A.R.T. Fusion și Fundația Județeană pentru Tineret Timiș.

Valorile care o ghidează în viață sunt integritatea, respectul pentru drepturile omului și diversitate, empatia, responsabilitatea, etica muncii și spritul lui „împreună”. Ana-Maria crede în puterea contextelor de învățare și este lucrul la care contribuie cu cel mai mare drag. Crede în potențialul oamenilor ca agenți ai schimbării, este o visătoare și crede în puterea oamenilor de a se uni, fiind în același timp inspirație unii pentru ceilalți.

Ana-Maria a ales să se alăture echipei Teach for Romania pentru că simte că este un loc în care poate aduce o contribuție reală în crearea unei societăți mai drepte, unei comunități în care copiii cresc în siguranță și au oportunități de a-și atinge potențialul și a se transforma în adulți responsabili și mai curajoși. Crede cu tărie că rolul ei este să fie educator și să lucreze în strânsă legătură cu educatori. A crescut într-o casă în care mama ei este învățătoare și care se descrie ca fiind „șlefuitor de suflete”. Crede cu tărie că lumea are nevoie de cât mai mulți șlefuitori de suflete, ca mama ei, și își dorește să poată veni în sprijinul profesorilor în acest proces,  lucrând cot la cot cu părinții, elevii și comunitatea.

LinkedIn