Programul, dezvoltat inițial în 1990 de către Teach for America, în Statele Unite, este prezent astăzi în peste 60 de țări, de pe 6 continente și numără 15 600 de profesori și 83 000 de alumni. Unul dintre rezultatele programului este reprezentat de faptul că peste 74% dintre absolvenți lucrează în continuare în educație.

Recrutare, Selecție & Onboarding

Căutăm oameni cu o motivație puternică de a produce schimbări pozitive în comunitățile vulnerabile ale României, cu sau fără experiență anterioară de predare, care își doresc să fie acolo unde e cea mai mare nevoie de ei. Timp de 2 ani, le suntem alături cu susținere financiară și mentorat continuu pentru a-i ajuta să înțeleagă provocările din aceste comunități, pentru a găsi soluții și pentru a deveni agenți de schimbare în educație pe termen lung. Procesul de selecție este unul riguros, în care nu comparăm candidații, ci îi evaluăm conform unui model intern de selecție, construit pe competențe și abilități. După participarea la probele de selecție și acceptarea în programul nostru, are loc integrarea în organizație. Până la începerea Academiei de Leadership și Pedagogie, participanții au parte de interacțiuni atât cu colegii de generație, cât și cu profesori / alumni din alte generații sau echipa Teach for Romania și cunosc mai bine comunitățile în care suntem prezenți prin diverse sesiuni interactive.

Pregătire, susținere și consiliere continuă

Misiunea profesorilor este atât de complexă și de provocatoare, încât, pentru a izbândi, au nevoie de sprijinul nostru constant, dedicat și responsabil. Teach for Romania își susține participanții printr-un program consistent de dezvoltare a competențelor de leadership necesare unei intervenții cu impact măsurabil pe 3 dimensiuni critice: extinderea capacității de a învăța, cu focus pe alfabetizare de bază și funcțională, dezvoltarea abilităților socio-emoționale care susțin învățarea și leadershipul elevilor și creșterea încrederii în puterea educației de a schimba vieți. Formarea oferită pe parcursul celor 2 ani de stagiu este organizată în iterații succesive (bucle de învățare/learning loops), care presupun sesiuni de training, mentorat individual și de grup, grupuri de studiu/inițiativă, sprijin emoțional și coaching pentru performanță. Tematica este corelată cu aceste direcții de impact, abordarea este adaptată la nevoile individuale de învățare și se concentrează pe dimensiunea practică, aplicativă.

Susținere pentru intergrarea în sistem

Candidații susținuți de Teach for Romania se înscriu și susțin examenul de titularizare, respectiv testarea pentru candidații fără studii corespunzătoare disciplinei de predare, ca orice altă persoană care dorește să devină cadru didactic în sistemul public de învățământ. Organizația nu are posturi rezervate, însă susține candidatul în obținerea unui post. De asemenea, facilităm înțelegerea Metodologiei Mobilității Personalului Didactic și aplicarea acesteia în funcție de realitatea fiecărui candidat și te sprijinim în identificarea posturilor care răspund atât criteriilor Teach for Romania, cât și nevoilor candidaților.

Alumni

Teach for Romania își propune dezvoltarea unei comunități de alumni puternice, interconectate, care să aibă inițiative comune și să colaboreze cu alți actori relevanți din peisajul educațional românesc. Ne dorim ca aceștia să-și continue activitatea într-una dintre următoarele direcții, prioritare pentru diminuarea inechității, pentru care dezvoltăm constant un cadru de sprijin: 1. Să contribuie la dezvoltarea elevilor și a școlilor din sistemul public, prin implicarea pe termen lung în managementul școlar; 2. Să devină formatori și mentori pentru alte cadre didactice și să îi ajute în dezvoltarea lor personală și profesională, pe teme de leadership și pedagogie; 3. Să dezvolte instituții publice, partide și să influențeze politicile cu impact sistemic în creșterea calității și echității în educație; 4. Să devină inovatori sociali sau manageri educaționali prin implementarea de inițiative de antreprenoriat social, proiecte, structuri sau ONG-uri cu impact în comunitate și în societate; 5. Să crească vizibilitatea în mass media, în ceea ce privește statutul profesorilor, importanța educației, bunele practici și provocările din comunități.

Ce impact au profesorii noștri, potrivit oamenilor din sistem?