„Bună dimineața, doamna!”

January 19, 2016
SuperTeach
Comments Off on „Bună dimineața, doamna!”

Prima zi de școală de după vacanța de iarnă i-a surprins plini de emoții atât pe profesori, cât și pe elevi.

„Ajung la școală dis de dimineață, era 7 jumătate și Darius mă aștepta deja în clasă, cu zâmbetul până la urechi. Vorbim despre cum a fost în vacanță. Imediat mai apar încă 3 viteji, unul după altul intră plin de energie – Bună dimineața, doamna!”, ne povestește Ana Dobrescu, învățător în București.

„Ne-am strâns aproape toți în clasă, mai puțin 2 colegi. Ne-am bucurat că ne-am revăzut  și am început imediat sa povestim despre ce am mai facut, cum a fost în vacanță, câți oameni de zapada am făcut, pe unde am fost plecați etc. Am petrecut 4 ore frumoase împreunî, timp în care am asculat o poveste despre iarnă, am cântat și mâncat tort de ziua lui Mario, am dansat și ne-am reamintit cântecele învățate, am jucat Spânzurătoarea, iar la pictură am lansat un nou trend în materie de haine de iarnă, mănuși de culori diferite, pentru că nouă nu ne mai plac mănușile care arată la fel.”

12571095_1033752860016902_579634984_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cătălina Rangă, învățător în Izvoarele, Galați, ne-a scris:

„Draga mea Ema,

Pot spune că înainte de ziua de luni aveam niște emoții groaznice. Aproape la fel de mari ca cele dinaintea începutului de an școlar. Nu știu de ce aveam această teamă, neliniște amestecată cu nerăbdare în același timp. Mă gândeam că vor urma alte provocări, alte clipe de rătăcire, alte momente în care mă voi ruga pentru înțelepciune și răbdare ca să pot să fac lucrurile cu sens pentru copii și asta mă speria.

Deși copiii de la mine de la clasă nu sunt foarte afectuoși, am resimțit clar că ne-am bucurat laolaltă să ne revedem. Chiar dacă au trecut doar 3 săptămâni, i-am găsit puțin schimbați fizic, lucru care m-a uimit. Parcă unii erau mai înalți, mai frumoși, mai odihniți, mai poznași. Mi-au povestit entuziasmați despre prima zăpadă din satul lor, despre cum s-au dat cu săniuțele și ce au făcut de sărbători. Le-am împărtășit și eu impresiile mele de vacanță și apoi am început orele propriu-zise.

În timpul orelor, am rămas surprinsă când i-am văzut lucrând liniștiți, colaborând, ba chiar am auzit „te rog!“ și „mulțumesc!“. Astăzi, aceeași atmosferă pașnică a domnit. I-am surprins pe toți lucrând împreună la educație tehnologică (lucru manual) felicitări hand-made pentru târgul de Mărțișor pentru a strânge bani să meargă în excursie. Ba chiar au reușit să nu risipească materiale și mi-am dat seama că văd schimbări la copiii mei. Am simțit că mă umplu de mândrie și chiar am simțit că unele lucruri le-am făcut împreună cu sens. Știu că vor mai fi furtuni sau poate chiar uragane pe parcurs și nu vreau să pierd măsura realității dar am speranța că după un uragan, oricât de devastator ar fi el, se reconstruiesc și se reașază toate din temelii. Am încredere în copii și credință în Dumnezeu că anul acesta vom reuși să construim împreună ca să ne creștem unii pe alții frumos și bine.

IMG_20160112_112546

IMG_20160112_113149

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andrei Papadache povestește că „Scoala gimnazială Gheorghe Manu din Budești era aproape plină, iar elevii aveau o agitație specifică. Ziua a decurs mai dificil decât de obicei, însă a venit ca un rezultat al acumulărilor pozitive ale copiilor și profesorilor din nu mai puțin de trei săptămâni de vacanță. Entuziasmul, nerăbdarea, dorința de a fi în centrul atenției și de ce nu, frigul din școală au fost esențe ale primei zile de școală din 2016″.

Elena, profesoară de matematică în Vulcan, jud. Brașov, ne-a spus că „elevii de la clasele unde am avut ore sunt la fel de frumoși și de autentici ca înainte, s-au bucurat din plin de vacanța de iarnă, iar acum tatonăm terenul pentru noul an, care sperăm să fie pentru toți mai mai plin de reușite și să creștem frumos împreună!

În clasa Iuliei Mărculescu, învățător în Valea Cucului, Prahova, „începutul de an a fost unul cald și în care ne-am amintit ce ne dorim să facem și pentru ce. Am vorbit despre ce înseamnă o familie și am auzit lucruri venite din sufletele lor sincere (printre răspunsurile lor: “familia înseamnă că ne iubim”, “familia e familie mereu”, “într-o familie părinții au grijă de copii”, “înseamnă că suntem împreună”). Am constatat cu bucurie că regulile nu au fost uitate și astăzi am primit și vestea că în următoarea perioadă e posibil să avem doi colegi noi! A fost ca o dovadă că putem să construim și mai frumos viitorul, că are sens să lucrăm în continuare pentru ce ne-am propus și poate cel mai important că știm să împărtășim sentimentele cele mai prețioase.”

Pentru Alina Andronescu, „prima zi de școală a fost cea mai firească zi, adică mi-a venit natural sa fiu acolo. În ultima săptamână din vacanţă am reusit cu adevărat să ma relaxez. Aşadar, când m-am întors la catedră copiii m-au întrebat dacă sunt obosită, iar eu le-am zis că aşa arăt eu odihnită. Iar ei mi-au răspuns:”Păi da! Ca e ceva ciudat.”

Iulia Călin, profesor de Geografie în Brănești, jud. Ilfov

„Prima zi la Școala Gimnazială N. 1 din Brănești a fost una festivă. Elevii clasei a VII-a B a căror dirigintă sunt au venit la școală entuziaști și încărcați cu produse tradiționale făcute de bunici, de părinți și chiar de ei înșisi. Au făcut cinste profesorilor lor pentru premiul I obținut recent la concursul Eco Alert, iar la ultima oră de dirigenție, tot într-un cadru festiv, au făcut împreună cu mine câteva planuri pentru Noul An. Un băiețel de la a V-a mi-a spus ca abia aștepta să înceapă școala!”

2016-01-12_00.44.19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2016-01-12_00.42.29

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alexandra Hristea, învățător la Școala Gălbinași, jud. Călărași

„Mi-a fost tare dor de copii, abia așteptam să ajung mai repede la ei. Ziua a început cu muuulte îmbrățișări însă s-a văzut și că a fost vacanța destul de lungă. Am reobservat unele comportamente pe care reușisem să le înlătur cât de cât. Părinții își pun amprenta destul de mult. Insa, am vazut ca sunt si mai atenti, vor sa colaboreze. Faptul că lucram și pe valori are efect, onestitatea, învățarea și colaborarea nu au dispărut.”

 

 

 

Le urăm un an plin de împliniri alături de copii, empatie și toleranță!

 

Îi poți susține pe profesori donând 10 EURO, echivalentul unei lecții de calitate!

Donează o lecție de calitate!