ABECEDAR – Educație de calitate cu Teach for Romania

Evenimentul oficial de lansare a organizaţiei Teach for Romania a reprezentat o nouă ocazie de a oferi răspunsuri unor întrebări precum:

Când? Unde? Cine?

Evenimentul a avut loc pe data de 9 iulie 2015 la Universitatea Româno-Americană din București și a fost organizat cu susținerea partenerilor principali ai Teach for Romania, prin prezența în calitate de vorbitori a unor reprezentanți precum Liliana Preoteasa – subsecretar de stat la Ministerul Educației și Roxana Vitan – Președinte Romanian American Foundation.

Printre cei care au urcat pe scenă s-a numărat și Alex Găvan – performer de top al României în alpinismul de altitudine extremă, un exemplu de leadership românesc, care transformă fiecare experiență a sa într-o sursă de inspirație și motivație pentru cei din jur, prin discursurile sale pe teme de viziune, strategie, tactică și leadership.

Alături de parteneri, prieteni şi susţinători ai organizaţiei și membri ai echipei, la evenimentul din data de 9 iulie au fost prezenți atât profesorii Teach for Romania, cât și o parte dintre elevii care au avut ocazia să-i aibă ca dascăli.

Amfitrionul evenimentului a fost, alături de Corina Puiu, Andrei Nicușor Tone, 13 ani, clasa a VI-a, Școala Gimnazială nr. 1 din Brănești, Ilfov. elev al profesoarei Iulia  Călin – Teach for Romania.

De ce?

În contextul unui moment de bilanț precum încheierea anului școlar 2014-2015, Teach for Romania și-a propus să aducă în atenție impactul programului, după ce o primă generație de 18 profesori au fost prezenți la catedră în 15 școli din 7 județe ale țării, astfel influențând 2600 de copii.

Evenimentul a avut loc la doar 4 zile după startul celei de a doua ediții a Academiei de Leadership și Pedagogie, ce se desfășoară anul acesta în perioada 5 iulie – 13 august 2015 și în al cărei cadru candidaţii selectaţi în urma unui proces riguros şi foarte bine structurat de recrutare, selecţie şi integrare parcurg acum prima etapă a unui program eficient și ambițios de instruire și transformare.

În premieră în România

O prezență specială în cadrul evenimentului a fost Wendy Kopp, cea care a fondat programul Teach for America în anul 1989. Din 2007, este co-fondator Teach for All – organizație globală ce reunește astăzi profesori care lucrează pentru milioane de copii din comunități sărace din peste 35 de țări. A fost nominalizată în Time’s Magazine 100 cei mai influenți oameni și a primit numeroase premii și distincții pentru contribuție socială.

wendy-kopp-book

Este autoarea cărților:

„A Chance to Make History: What Works and What Doesn’t in Providing an Excellent Education for All” (2011)

și

„One Day, All Children: The Unlikely Triumph of Teach for America and What I Learned Along the Way (2000).

ABECEDAR în imagini

Copiii și profesorii Teach for Romania în prim plan

Miniconcert cu Ariana Naidin – 6 ani, elevă în clasa pregătitoare la Școala nr. 134 din București și învățătoarea ei, Ada BarbuTeach for Romania

Imnul supercopiilor cu Andreea Grama – 15 ani, Mihaela Răducanu – 14 ani, Ovidiu Grama – 13 ani, Andreea Ioniță – 13 ani, Nicoleta Neculcea – 12 ani, Dana Ghiță– 12 ani – elevi la Școala Gimnazială nr. 1, Sohatu, jud. Călărași, alături de Iulia Zecheru – profesoara de limba și literatura română – Teach for Romania

Cântecul verbelor cu „ursuleții” Vlad Mihai Valentin, Nina Rădoi și Elena Letiția Bucur, toți cu vârsta de 10 ani, elevi în clasa Aiii-a la Școala Gimnazială nr. 1, Sohatu, jud. Călărași și învățătoarea lor, Raluca Lungu – Teach for Romania

În vizită la muzeu

Pentru copiii prezenți la evenimentul din dimineața zilei de 9 iulie, distracția a continuat după amiază la Muzeul Antipa

Impresii, opinii, mărturii

Ce spun copiii Teach for Romania

Ce spun profesorii Teach for Romania