A lăsat o carieră în IT pentru catedra de la sat: „Să fiu profesor este ceva ce mi-am dorit dintotdeauna să fac”

March 7, 2020
Teach for Romania
Comments Off on A lăsat o carieră în IT pentru catedra de la sat: „Să fiu profesor este ceva ce mi-am dorit dintotdeauna să fac”

Poate că unele alegeri în viață nu se suprapun  cu ceea ce vizualizăm noi la un moment dat. Însă se întâmplă un declic, uneori, care ne reorientează drumul in carieră.

Nu toți profesorii nostri s-au născut cu dorința de a fi dascăli. Nu toți s-au gândit să fie la catedră. Însă, ceea ce îi aduce împreună este dragostea pentru copii, implicarea și nevoia de a oferi înapoi ceea ce ei au primit odată.

Tibi este un exemplu de “să fiu profesor este ceva ce mi-am dorit dintotdeauna să fac”. A renunțat la o carieră în IT și și-a îndeplinit dorința de a fi profesor.

Tiberiu Hodoroabă-Simion: „Să fiu profesor este ceva ce mi-am dorit dintotdeauna să fac. Eu am făcut școala la țară, iar din clasa a IX-a am venit la oraș, la liceu, acum Colegiul Național „Frații Buzești”, din Craiova.

Pentru mine școala a rămas până acum înconjurată de o aură frumoasă, chiar dacă are, și avea și când am terminat eu, foarte multe probleme.Când am ajuns la liceu însă, chiar din primul an, era să fiu transferat înapoi, la un liceu de țară, pentru că ai mei nu aveau posibilități materiale să mă țină la cămin.

Atunci m-a ajutat cineva, iar acel cineva era directorul liceului, domnul Zamfirică Petrescu, omul care a făcut lucrurile în așa fel încât eu să rămân acolo, mi-a asigurat căminul și cantina și am putut rămâne până am dat Bacalaureatul. Mă chema în fiecare semestru și se interesa de situația mea de la școală și atât.”

Vă invităm să citiți un interviu publicat de prietenii noștri de la Life despre Tiberiu Hodoroabă-Simion.