Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei tale

Împreună transformăm situația educației în România!

Dezvoltarea unei comunități începe cu un profesor care inspiră!

Imaginează-ți că toate școlile din țară au cei mai inspiraționali profesori, precum acei oameni care te-au inspirat pe tine, te-au ajutat să crești și au crezut în tine. Ce impact ar avea aceasta pe termen lung asupra comunității, chiar asupra business-ului tău? Cum vor crește copiii?

Contribuie la misiunea Teach for Romania direcționând până la 20% din impozitul pe profit catre Asociația Teach for Romania. Fără costuri! *

Codul Fiscal și Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea permit companiilor comerciale plătitoare de impozit pe profit să direcționeze până la 20% din suma datorată anual bugetului de stat către organizații non-guvernamentale. Suma oferită cu titlu de sponsorizare care se deduce din impozitul pe profit datorat statului nu poate depăși 20% din impozitul pe profit sau 0,5% din cifra de afaceri**

*procedura nu presupune costuri suplimentare din partea companiei
**Codul Fiscal 2012 – Titlul 2, Cap. II, articolul 21, alineatul (4), litera p

Descarcă și completează formularul de sponsorizare

Contract

Vrei să ne susții?
Ia legătura cu colega noastră!

Cosmina Schiau –

Corporate Partnerships Manager

cosmina.schiau@teachforromania.ro

0744 440 555

Cum poți sprijini?

Iată care sunt pașii:

  1. La baza colaborării noastre stă contractul de sponsorizare. Te rugăm să îl descarci, să îl completezi cu datele firmei și cu suma cu care dorești să sponsorizezi Teach for Romania.
  2. Ne trimiți formularul în format word, la adresa colegei noastre, cosmina.schiau@teachforromania.ro
  3. Noi îl tipărim în două exemplare și îl trimitem în varianta semnată și stampilată în original la adresa menționată în contract.

Pentru a fi inclus în calcul impozitului pe profit pe anul respectiv, contractul de sponsorizare trebuie încheiat înainte de sfârșitul anului calendaristic, iar tranzacția trebuie efectuată până la 31 Decembrie 2021.

Care este pentru noi valoarea sponsorizării tale?

Comunitatea Teach for Romania se află în al VII-lea an de dezvoltare și numără 165 de profesori, aproximativ 15.000 de copii la care a ajuns, în peste 100 de școli de stat din comunități vulnerabile, din 22 județe.

Costul unei lecții de calitate susținute de un profesor Teach for Romania este 100 RON. Sponsorizarea ta ne va ajuta să pregătim mai mulți oameni valoroși ca profesori și învățători pentru a oferi educație de calitate copiilor care au cea mai mare nevoie de ea.

Iată cum pregătim profesorii din medii vulnerabile

Raport Academia de Leadership și Pedagogie 2019

Ce impact are sponsorizarea asupra companiei?

Direcționarea unei cote parte din impozitul pe profit prin sponsorizare nu afectează profitul net al companiei. În plus, legea sponsorizării prevede şi o altă facilitate fiscală, aceea a creditului fiscal. Aceasta permite practic sponsorului să realizeze sponsorizări chiar dacă nu obţine profit în anul curent, suma fiind acoperită de un credit fiscal disponibil pe o perioada de 7 ani. În acest interval, compania are timp să îşi îmbunătăţească rezultatele financiare şi să deducă din impozitul pe profitul viitor sponsorizările realizate în anii fără profit, acumulate în creditul fiscal.

Care este valoarea sponsorizării tale?

Exemplu de calcul:

Cifra de afaceri (total venituri) = 2.000.000 lei
Profit impozitabil = 200.000 lei
Impozitul aferent acestui profit (16%) = 32.000 lei
Se poate directiona suma cea mai mica dintre

  • 0,5% din cifra de afaceri = 10.000 lei
  • 20% din impozit = 6.400 lei

In acest caz, se poate deduce din impozit o sponsorizare de pana la 6.400 lei.

Îți mulțumim!