Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei tale

Contribuie la misiunea Teach for Romania directionand pana la 20% din impozitul pe profit catre Asociatia Teach for Romania.*

Codul Fiscal si Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea permit companiilor comerciale platitoare de impozit pe profit sa directioneze pana la 20% din suma datorata anual bugetului de stat catre organizatii non-guvernamentale. Suma oferita cu titlu de sponsorizare care se deduce din impozitul pe profit datorat statului nu poate depasi 20% din impozitul pe profit sau 0,5% din cifra de afaceri**

*procedura nu presupune costuri suplimentare din partea companiei!

** Codul Fiscal 2012 – Titlul 2, Cap. II, articolul 21, alineatul (4), litera p.

Cum poți sprijini?

La baza colaborării noastre stă contractul de sponsorizare. Te rugam sa il descarci, sa il completezi cu datele firmei si cu suma cu care doresti sa sponsorizezi Teach for Romania, iar apoi sa ni-l trimiti in format word colegului nostru, la adresa iulian.mart@teachforromania.ro. Noi il vom tipari in doua exemplare si vom trimite o variata semnata si stampilata in original la adresa mentionata in contract.

Pentru a fi inclus în calcul impozitului pe profit pe anul respectiv, contractul de sponsorizare trebuie încheiat înainte de sfârșitul anului calendaristic, iar tranzacția trebuie efectuată până la 31 Decembrie 2017.

Descarcă și completează formularul de sponsorizare

Contract
Vrei să ne susții?
Ia legătura cu colegul nostru!

Iulian Mart – Corporate Account Manager
iulian.mart@teachforromania.ro
+40 747 039 230

Care este pentru noi valoarea sponsorizării tale?

Până acum, am pregătit 72 de oameni valoroși ca profesori și învățători, care au lucrat și lucrează cu copii din peste 55 școli vulnerabile din peste 10 județe, având impact in viețile a mii de copii.

Costul unei lecții de calitate susținute de un profesor Teach for Romania este 45 RON. Sponsorizarea ta ne va ajuta să pregătim mai mulți oameni valoroși ca profesori și învățători pentru a oferi educație de calitate copiilor care au cea mai mare nevoie de ea.

Iată cum pregătim profesorii din medii vulnerabile

Raport Academia de Leadership și Pedagogie 2016

Ce impact are sponsorizarea asupra companiei?

Directionarea unei cote parte din impozitul pe profit prin sponsorizare nu afecteaza profitul net al companiei. În plus, legea sponsorizării prevede şi o altă facilitate fiscală, aceea a creditului fiscal. Aceasta permite practic sponsorului să realizeze sponsorizări chiar dacă nu obţine profit în anul curent, suma fiind acoperită de un credit fiscal disponibil pe o perioada de 7 ani. În acest interval, compania are timp să îşi îmbunătăţească rezultatele financiare şi să deducă din impozitul pe profitul viitor sponsorizările realizate în anii fără profit, acumulate în creditul fiscal.

Care este valoarea sponsorizării tale?

Exemplu de calcul:

Cifra de afaceri (total venituri) = 2.000.000 lei

Profit impozitabil = 200.000 lei

Impozitul aferent acestui profit (16%) = 32.000 lei

Se poate directiona suma cea mai mica dintre

  • 0,5% din cifra de afaceri = 10.000 lei
  • 20% din impozit = 6.400 lei

In acest caz, se poate deduce din impozit o sponsorizare de pana la 6.400 lei.

 

Mulțumim!