Fii voluntar!

Te identifici cu viziunea şi misiunea Teach for Romania şi vrei să ne susţii în demersurile noastre?

Eşti pasionat de educaţie şi vrei să contribui la o schimbare pozitivă în sistemul de educaţie din România?

13669447_1261002813910005_4593843074492168592_o

Fii voluntar în departamentul de Marketing      Fii voluntar în departamentul de Operațiuni

Înscrie-te până luni, 24 aprilie!

CINE SUNTEM?

Teach for România este o organizaţie nonprofit care își propune să creeze opțiuni de viață prin educație de calitate pentru fiecare copil din România, indiferent de mediul în care s-a născut. Pentru atingerea acestei viziuni, recrutăm cei mai valoroși oameni din România, îi pregătim ca învățători sau profesori model și îi sprijinim pentru a deveni factori de transformare în educație.

PENTRU CE?

Una din cele mai importante etape ale acestui proces de pregătire este organizarea, în perioada verii, a Academiei de Leadership și Pedagogie Teach for Romania, 2017, cea mai puternică experiență transformațională de leadership și formare didactică inițială din România, prin care pregătim profesorii acceptați în program ca viitori lideri în comunitățile vulnerabile.

Academia va avea loc în perioada 3 iulie-13 august 2017 și este împărțită în:

 • Perioada de pregătire teoretică: 3 – 30 iulie, în București
 • Perioada de practică: 31 iulie – 13 august, într-o școală parteneră dintr-o comunitate rurală care va fi aleasă ulterior.

Pe toată durata Academiei, participanții și echipa de organizare locuiesc, învață și experimentează împreună filosofia Teach for Romania despre educație.

Vara asta, fii voluntar în echipa de organizare a Academiei de Leadership și Pedagogie!

Vezi cum a fost ediția 2016

Și tu poți face parte din povestea noastră, devenind voluntar! Am gândit pentru tine un program de voluntariat prin care să crești autentic, în timp ce înveți lucruri noi și acumulezi cunoștințe și aptitudini prețioase. Te așteptăm alături de noi, în departamentul de Marketing sau în cel de Operațini!

PE CINE CĂUTĂM?

Ești gata pentru o experiență transformațională de voluntariat dacă:

 • Ești licean sau student și ai o minimă experiență în organizarea de proiecte
 • În viața de zi cu zi, te ghidezi după valori precum integritate, excelență, autenticitate, colaborare și învățare continuă,
 • Ai o personalitate flexibilă și îți dorești o experiență de dezvoltare personală diferită
 • Misiunea Teach for România te motivează să te implici și să-ți aduci contribuția
 • Ai timp și disponibilitate pentru deplasări vara aceasta (3 iulie – 13 august 2017).
Fii voluntar în departamentul de Marketing Fii voluntar în departamentul de Operațiuni Vezi formularul de înscriere

DE CE SĂ FII VOLUNTAR?

Iată câteva argumente pentru care să intri în echipa noastră de voluntari ai Academiei de Leadership și Pedagogie:

 • Ai șansa de a face parte dintr-o organizație care a crescut enorm în cei trei ani de existență și care a inspirat cele mai recente inițiative guvernamentale din educație (poți citi despre asta, aici).
 • Ai șansa de a experimenta un mediu de lucru bazat pe excelență și valori, în care potențialul fiecărei persoane este valorizat;
 • Devii parte din cea mai mare comunitate de leadership și educație din lume: Teach for Romania face parte din rețeaua Teach for All, cu membri în peste 40 de țări.
 • Ai activitate cu sens în fiecare zi. E dovedit! Voluntariatul contribuie la calitatea vieții :)

CUM MĂ DEZVOLT?

Vei avea posibilitatea de a te implica în mai multe etape ale Academiei, în mai multe domenii – de la activităţile de organizare până la cele de comunicare și marketing.

Găsești oportunități în 3 departamente:

 • Comunicare și Marketing – poți contribui la promovarea Academiei de Leadership și Pedagogie, la realizarea vizuală a conceptelor-cheie, precum și la împărtășirea poveștilor din cele șase săptămâni, folosindu-te de creativitatea textelor tale. Mai multe detalii – aici.
 • Operațiuni și logistică – contribui la buna desfășurare a Academiei de Leadership și Pedagogie sub aspect logistic (transport, cazare și masă, selectarea furnizorilor și partenerilor, etc.), dar poți fi și facilitator de ateliere creative pentru copiii din comunitatea în care vom merge în ultimele două săptămâni de Academie. Mai multe detalii – aici.

Te așteaptă un plan de dezvoltare personală şi profesională individualizat, pregătire oferită de specialiștii Teach for Romania și acces la o reţea diversă de contacte ale specialiştilor şi tinerilor interesaţi de educaţie.

Accepți provocarea?

IMG_0691

CE SPUN FOȘTII VOLUNTARI?

Luca Ciubotaru, Delegat de tineret al României la ONU 2014/2015, spune că „Experiența de voluntar în echipa Teach a fost dincolo de așteptări, iar sentimentul că poți să îți aduci contribuția în mod direct la o cauză atât de nobilă, alături de o echipă profesionistă, este unul unic. Alătură-te și tu, îți vei deschide orizonturile! ”

Mădălina Matei:

„Anul acesta am reușit să ajut mai mult decât anul trecut și încă simt că este mult prea puțin. Bucuria și hohotele de râs ai dat startul Academiei pentru mine și câteva lacrimi de mulțumire ale Elenei (Marineci) și Cosminei (Păcurar), trainerii inimoși din Academie, m-au făcut să mă întreb: cine/ cui îi este recunoscător? Pentru că la Teach ajutorul și energia vin de la unul la altul, de la trainer la grup, de la grup la trainer, de la echipă către profesori și invers într-o continuă efervescență.

Pentru mine Academia de anul acesta a fost să văd mai mulți viitori profesori pasionați, o echipă mai experimentată și mai bine organizată precum și același entuziasm sub care se ascunde o rigoare de fier.”

Andreea Băceanu povestește că
„Teach for Romania este genul de organizație în care simți că într-adevăr lucrurile se mișcă spre bine, totul în timp ce crești și tu, personal și profesional. Încurajez orice persoană să fie o parte activă a misiunii transformaționale pe care Teach for Romania și-a asumat-o – aceea de a construi un viitor mai bun pentru copiii de astăzi, începând chiar „de la firul ierbii”, adică tocmai din locurile de care cei mai mulți dintre noi fug. Dacă crezi că îți poți asuma același deziderat, dacă vrei să fii super voluntar și să îți îmbogățești viața cu multe experiențe frumoase și oameni dragi, devino voluntar Teach for Romania!”

Înscrie-te