Care este procesul de recrutare?

Căutăm cei mai buni care să devină următorii 74 de învățători și profesori Teach for Romania. Procesul de recrutare, selecție și integrare este bine structurat și are loc continuu, cu 5 termene limită de înscriere, de aceea cu cât te înscrii mai curând, cu atât șansele să te alături organizației noastre sunt mai mari. De la înscriere la integrare și pregătire, ai de parcurs următorii pași:

images_team_proces_0003_1
Înscrierea online*

Te înscrii online, completând acest formularÎn funcție de runda de înscriere în care vrei să participi te poți înscrie până pe 12 noiembrie 2018, 17 decembrie 2018, 21 ianuarie 2019, 25 februarie 2019, 8 aprilie 2019.

Înainte de a te înscrie, verifică mai jos criteriile de eligibilitate pentru a fi unul dintre învățătorii sau profesorii noștri.

Iată care sunt pașii pentru înscrierea online:

 1. Completezi formularul online de înregistrare a interesului (dureaza 5 minute)
 2. Completezi cel de-al doilea formular, primit pe e-mail (dureaza aprox. 30 minute). Te rugăm să îți verifici adresa de e-mail imediat după completarea primului formular, inclusiv căsuța SPAM. Dacă nu ai primit formularul, te rugăm să ne scrii pe adresa recrutare@teachforromania.ro

Te rugăm să acorzi toată atenția necesară completării acestui formular. Pe parcursul completării, vei putea salva progresul și reveni asupra lui ulterior.

 1. Te poți considera înscris doar dacă ai parcurs AMBELE formulare.

După încheierea rundei de recrutare în care te-ai înscris, vei primi vești de la noi indiferent dacă mergi mai departe în procesul de selecție sau nu.

Te rugăm să ții cont că procesul de recrutare și selecție, de la momentul înscrierii tale până în mometul ofertării poate să dureze până la 3 luni. Îți mulțumim pentru înțelegere și cooperare! De asemenea, ofertarea va depinde de disponibilitatea ta în timpul verii de a participa în totalitate la Academia de Leadership și Pedagogie (6 săptămâni de tabără de pregătire – toate costurile de cazare, masă și materiale acoperite). Angajamentul de a fi profesor sau învățător Teach for Romania depinde de disponibilitatea ta începând cu luna iulie 2019. Activitatea ta la clasă va începe în septembrie 2019.

images_team_proces_0002_2
Selecție

Echipa de selecție evaluează formularele primite și comunică răspunsul, indiferent de acesta, tuturor candidaților. Dacă treci de această etapă, vei fi programat într-un Centru de Evaluare cu durata de o zi, în București. Centrul de evaluare constă într-un:

 • interviu personal
 • o simulare de lecție
 • un exerciţiu de grup

 

Mai multe informații îți vor fi transmise în timp util pe e-mail.

images_team_proces_0001_3
Ofertare și integrare

Felicitări! Mai este doar un pas până când te vei putea numi oficial profesor în programul Teach for Romania. După transmiterea ofertei financiare, te ajutăm să cunoști organizația prin conferințe dedicate și vizite la clasă alături de colegii tăi din celelalte generații. Vei semna contractul doar după ce cunoști organizația și ne dăm seama că suntem pregătiți să pornim pe acest drum împreună.

images_team_proces_0000_4
Pregătire

Apoi, ne vedem în cadrul Academiei de Leadership și Pedagogie, program rezidenţial de 6 săptămâni, unde ia start pregătirea ta.

Academia de Leadership și Pedagogie are loc în perioada iulie-august 2019 și durează 6 săptămâni. Academia este deschisă numai participanților acceptați în program, iar participarea acestora este obligatorie pe întreaga durată. Cazarea tuturor participanților în campus este asigurată și obligatorie.

Vezi raportul Academiei din 2017

Dacă ai întrebări in privința etapelor de recrutare și selecție, scrie-ne la recrutare@teachforromania.ro.

CRITERII DE ELIGIBILITATE

Înainte de a te înscrie, verifică mai jos criteriile de eligibilitate pentru a fi unul dintre învățătorii sau profesorii susținuți de către Teach for Romania:

 • Vei avea diploma de licență cel târziu în luna iulie 2019
 • Înțelegi că programul Teach for Romania reprezintă un angajament de 2 ani de implicare ca profesor/învățător și presupune un program de lucru cu contract de muncă și normă întreagă, fără posibilitatea de a lucra ca voluntar sau doar seara / în weekenduri.
 • Ești disponibil pentru navetă de aproximativ 120 minute zilnic dus-întors sau relocare pentru a putea preda într-o școală care îndeplinește criteriile Teach for Romania. Află ce și unde vei preda.
 • Ai disponibilitate 6 săptămâni consecutive pentru participarea la Academia de Leadership și Pedagogie, în perioada iulie-august 2019
 • Înțelegi că pentru următorii 2 ani voi avea un venit în jurul salariului mediu pe economie. – Iata ce iti oferim:

DETALII

Vreau să fiu învățător sau profesor

Dacă în acest moment nu îndeplinești criteriile de eligibilitate pentru a deveni profesor în cadrul programului nostru, alege una dintre urmatoarele posibilități de implicare:

1. Urmărește oportunitățile de carieră și alătură-te echipei noastre!

2. Donează pentru a susține activitatea învățătorilor si profesorilor noștri!