Website Banner_1920x600px

Momentan înscrierile s-au închis, însă te așteptăm cu drag în toamnă, când dăm startul unui nou sezon de recrutare. Până atunci, ne poți lăsa datele tale de contact, pentru a-ți da de veste când pornim noul sezon.

Rămâi aproape!

Ce profil căutăm?

Căutăm acei candidați care:

Criterii de eligibilitate

Sunt eligibili pentru programul Teach for Romania doar candidații care îndeplinesc TOATE criteriile următoare:

Ce presupune rolul de profesor susținut de Teach for Romania?

 • Contract de muncă cu școala
 • Contract de sponsorizare cu Teach for Romania
 • Prezența la toate activitățile de formare și integrare în comunitate, care au loc în weekend (6 pe an)
 • Instrumente noi de lucru, ce implică o investiție mai mare de timp
 • Abordarea elevilor conform unei viziuni a organizaţiei
 • Înțelegerea nevoilor și implicare la nivel de şcoală şi comunitate

Care este parcursul unui participant în program?

Recrutare
Selecție
Integrare în organizație
Susținere pentru integrarea în școală, comunitate și sistem
Pregătire inițială - Academia de Leadership și Pedagogie
Pregătire, susținere și consiliere continuă
Alumni

Recrutare

Înscrierea în program se face online, completând acest formular. În funcție de runda de înscriere în care vrei să participi, te poți înscrie până pe 12 noiembrie 2018, 17 decembrie 2018, 21 ianuarie 201925 februarie 2019 sau 8 aprilie 2019.

Iată care sunt pașii pentru înscrierea online:

 1. Completezi formularul online de înregistrare a interesului (dureaza 5 minute)
 2. Completezi cel de-al doilea formular, primit pe e-mail (dureaza aprox. 30 minute). Te rugăm să îți verifici adresa de e-mail imediat după completarea primului formular, inclusiv căsuța SPAM. Dacă nu ai primit formularul, te rugăm să ne scrii la adresa recrutare@teachforromania.ro

Îți recomandăm să acorzi toată atenția necesară completării acestui formular. Pe parcursul completării, vei putea salva progresul și reveni asupra lui ulterior.

Mihaela Purcaru IMG_2544 copy copy

Selecție

Echipa de selecție evaluează formularele primite și comunică răspunsul tuturor candidaților, indiferent care ar fi acesta, prin intermediul unui e-mail. Dacă treci de această etapă, vei fi programat(ă) într-un Centru de Evaluare cu durata de o zi, în București. Centrul de evaluare constă într-un:

 • interviu personal
 • o simulare de lecție
 • un exerciţiu de grup

În procesul de selecție nu comparăm candidații, ci evaluăm conform unui model intern de selecție, construit pe competențe și abilități.

Te rugăm să ții cont că procesul de recrutare și selecție, de la momentul înscrierii tale până în momentul ofertării poate să dureze până la 3 luni. Angajamentul tău în program începe cu participarea la formarea inițială din perioada iulie-august 2019 și se continuă cu  activitatea la clasă, cu start în septembrie 2019.

WhatsApp Image 2018-11-26 at 08.43.34

Integrare în organizație

După transmiterea ofertei financiare, te ajutăm să cunoști organizația prin conferințe dedicate și vizite la clasă, alături de colegii tăi din generațiile actuale și echipa Teach for Romania. Având în vedere faptul că programul reprezintă un angajament serios timp de 2 ani, ne dorim ca, încă de la început, candidații să înțeleagă în mod real provocările, printr-o interacțiune directă cu participanții din program.

Constantin Cojocea IMG_4374

Susținere pentru integrarea în școală, comunitate și sistem

Candidații susținuți de Teach for Romania se înscriu la examenul de titularizare sau la concursul pentru persoane fără studii corespunzătoare domeniului de predare, ca orice altă persoană care dorește să devină profesor/învățător în sistemul public de învățământ. Organizația nu are posturi ocupate sau securizate, însă te susține în găsirea unui post. De asemenea, facilităm înțelegerea Metodologiei Mișcării Personalului Didactic și aplicarea acesteia, în funcție de realitatea fiecărui candidat și te susținem în căutarea posturilor care răspund atât criteriilor Teach for Romania, cât și nevoilor tale.

Posturile pe care le vor ocupa candidații Teach for Romania vor fi în zone peri-urbane şi rurale, care corespund cerințelor programului. În ceea ce privește prezența în București a cadrelor didactice susținute de organizație, începând cu anul școlar 2018-2019, aceștia vor putea opta exclusiv pentru sectoarele 5 și 6 pe posturi de învățători calificați, doar după ce sunt declarați admiși în urma examenului național de titularizare.

14. IMG_3475 copy copy

Pregătire inițială - Academia de Leadership și Pedagogie

Dupa perioada de integrare, vei începe Academia de Leadership și Pedagogie, un program de pregătire inițială care dezvoltă competențe de leadership prin intermediul unei experiențe didactice relevante în comunități vulnerabile. 

Experiența prin care trec participanții ia forma unui bootcamp de 6 săptămâni, cu un program intens de pregătire ce cuprinde sute de ore de training-uri și workshop-uri, pe 3 direcții de învățare: autocunoaștere și dezvoltare personală, abordarea strategică a predării și construirea comunității de învățare și practică. Perioada teoretică este dublată de cea practică, prin care profesorii aduc în realitatea copiilor strategiile învățate în sălile de curs.

Academia de Leadership și Pedagogie are loc în perioada iulie-august 2019 și este deschisă numai participanților acceptați în program. Prezența este necesară 24/24 în decursul celor 6 săptămâni, motiv pentru care cazarea în academie este obligatorie. De asemenea, atât cazarea, cât și masa sunt asigurate de către Teach for Romania pe parcursul întregii perioade.

Vezi raportul Academiei din 2018
G4

Pregătire, susținere și consiliere continuă

Pregătirea și susținerea continuă a participanților pe parcursul celor 2 ani au ca scop dezvoltarea unor competențe necesare pentru a putea susține învățarea în școlile ce se confrunta cu provocări și pentru a deveni lideri capabili de schimbări sistemice în educație.

Programul nostru de formare și sprijin are impact vizibil, generând progres asumat atât la nivelul participanților (învățători/profesori), cât și la nivelul elevilor direcțiile de schimbare vizate fiind: analfabetism (inclusiv
cel funcțional), abandon școlar, îmbunătățirea abilităților socio-emoționale.

Formarea cadrelor didactice susținute prin programul Teach for Romania se realizează prin metode precum training, mentorat, coaching, peer learning (comunitate de practică și învățare) și susținerea lor continuă, printr-o echipă de consilieri-mentori, care îi ajută să planifice, implementeze și îmbunătățească activitățile de predare la clasă, prin asistare periodică la ore și feedback constant.

IMG_7800

Alumni

După cei doi ani de implicare la catedră, într-o comunitate vulnerabilă, vei fi echipat(ă) cu un bagaj extrem de solid de cunoștințe și abilități, vei avea atitudinea potrivită față de provocări și îți vei fi dezvoltat o rețea puternică de contacte, atât prin apartenența la comunitatea Teach for Romania, cât și la rețeaua Teach for All.

Astfel, Teach for Romania își propune dezvoltarea unei comunități de alumni puternice, interconectate, care să aibă inițiative comune și să colaboreze cu alți actori relevanți din peisajul educațional românesc, prin creșterea competențelor în 5 direcții strategice:

 1. impact școlar în cadrul școlilor din România,
 2. formarea și dezvoltarea profesorilor,
 3. politicile publice din educație,
 4. media
 5. și în dezvoltarea inovației sociale și comunitare.
13882482_1281520051858281_3822183612069228018_n

Ce și unde vei preda?

Poți fi învățător sau profesor în programul nostru, indiferent de specializare, studii absolvite și modul psihopedagogic, acestea nefiind criterii eliminatorii de selecție.

Vei fi încadrat(ă) în învăţământul primar sau gimnazial, în funcție de nevoile școlilor din comunitățile cu care lucrăm, cât și de preferințele și disponibilitatea ta de integrare în sistem.

Prezența actuală a programului și județele vizate

prezenta22-new

111 cadre didactice Teach:
– 1 educator (alumni)
– 51 de învățători
– 57 de profesori
– 2 consilieri școlari
în 100 de școli de stat
– 3 cu minim 5 cadre Teach
– 6 cu 5 ani în program
din 18 județe predau 15 discipline
– 12: limba română
– 11: limba engleză
– 8: istorie
– 7: geografie
– 5: biologie
pentru peste 7000 de copii

AFLĂ POVEȘTILE PROFESORILOR ÎNTREBĂRI FRECVENTE IATĂ CINE NE SUSȚINE

Ai în continuare întrebări la care nu ai aflat un răspuns nici după parcurgerea întrebărilor frecvente? Scrie-ne la recrutare@teachforromania.ro!