Ce şi unde vei preda?

Vei preda timp de doi ani în şcoli din comunităţi defavorizate, cu deficit de cadre didactice calificate și pregătite adecvat.

Prin programul Teach for Romania, devii învățător sau profesor în sistemul de stat și vei preda într-o școală publică.

Ce vei preda?

Poți fi învățător sau profesor în programul nostru, indiferent de specializare, studii absolvite și modul psihopedagogic, acestea nefiind criterii eliminatorii de selecție.

Vei fi încadrat în învăţământul primar sau gimnazial, in funcție de nevoile școlilor din comunitățile cu care lucrăm, cât și de preferințele și disponibilitatea ta de plasare.

Unde vei preda?

În anul școlar 2018-2019, programul Teach for Romania se desfășoară în următoarele județe, prin intermediul profesorilor și învățătorilor susținuți, dar și prin intermediul Alumnilor: Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Buzău, Galați, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Prahova, Vrancea, situate la o distanţă de aproximativ 3 ore de Bucureşti, dar și în București. Posturile pe care le vor ocupa candidații Teach for Romania vor fi în zone peri-urbane şi rurale, care corespund cerințelor programului.

O mențiune foarte importantă este faptul că Teach for Romania nu are locuri rezervate în școli, ceea ce înseamnă că toți candidații trec prin procesul standard de ocupare a posturilor disponibile din sistemul de învățământ de stat. De asemenea, în ceea ce privește prezența în București a cadrelor didactice susținute de organizație, începând cu anul școlar 2018-2019, aceștia vor putea opta exclusiv pentru sectoarele 5 și 6 pe posturi de învățători calificați.

bogdan-map-22