Valorile Teach for Romania

Integritate

Respectăm cu strictețe viziunea, misiunea, normele și valorile organizației. Suntem incoruptibili și rămânem integri indiferent de presiuni și consecințe. Spunem adevărul. Facem ceea ce spunem că facem și respectăm promisiunile făcute în orice context în care activăm (școală, comunitate, în interiorul organizației, în relația cu partenerii și instituțiile cu care lucrăm).

Excelență

Avem aspirații înalte indiferent de context. Urmărim un impact calitativ în munca noastră. Manifestăm autonomie în acțiuni. Ne îndeplinim obligațiile cu profesionalism. Ne concentrăm pe punctele forte – ale noastre, ale colegilor și ale copiilor din program.

Autenticitate

Exprimăm transparent convingerile noastre și le putem argumenta în conformitate cu valorile, normele și principiile noastre/ale organizației. Acționăm onest, transparent și deschis, în intenții și acțiuni. Deținem calitatea de a fi de încredere. Suntem originali și personali.

Determinare

Abordăm dificultățile și provocările (la clasă, în scoala și comunitate, în relația cu ceilalți) cu optimism și cu perspectiva posibilității. Rezolvăm conflictele în mod constructiv. Acționăm cu dăruire și angajament. Vedem în orice provocare o oportunitate. Depunem toate eforturile pentru a depăși o situație dificilă.

Învățare continuă

Suntem deschiși și responsabili pentru a ne îmbunătăți constant cunoștințele. Căutăm și valorificăm oportunități de autocunoaștere, învățare și dezvoltare personală. Suntem preocupați de progresul personal și al celor care ne sunt în directă coordonare. Contribuim la învățarea și dezvoltarea comunității, a organizației și copiilor din program. Cerem și acceptăm feed-back, reflectăm asupra experiențelor și valorificăm oportunitățile de îmbunătațire.

Initiativa

Inițiativă

Suntem responsabili să fim la curent cu tendințele în educație / domeniul în care lucrăm și le valorificăm în ceea ce facem. Aducem idei inovatoare, utile și de impact, de a căror implementare suntem responsabili. Avem abilitatea de a gândi pe termen lung și de a urmări consecvent impactul acțiunilor noastre atât la nivelul clasei cât și cel al comunității.

Colaborare

Colaborare

Colaborăm într-un efort comun pentru a descoperi idei, inovații în educație și noi tehnici care ne susțin în demersul îndeplinirii viziunii. Îi implicăm în decizii pe cei afectați direct. Suntem responsabili să identificăm soluții câștigătoare pentru grup / organizație și nu facem compromisuri. Arătăm preocupare onestă pentru nevoile și binele celorlalți și ne oferim sprijinul.

Echilibru

Echilibru

Acordăm timp de calitate oamenilor cu care interacționăm și le recunoaștem contribuția. Sărbătorim reușitele. Ne respectăm, ne (re)cunoaștem limitele și le depășim fără să ne punem în pericol sănătatea. Ne respectăm nevoia de timp personal, ne bucurăm de acesta și înțelegem relevanța lui în echilibrul nostru, pe termen lung. Suntem atenți la nevoile personale și găsim soluții.

Ne pasă

Ne preocupă pasiunile și interesele celorlalți atât în interiorul, cât și în afara contextului școlii și organizației. Suntem participativi la viața organizației și suntem atenți și curioși la nevoile celorlalți. Ne pasă de spațiile în care lucrăm și de mediul înconjurător. Suntem empatici și încurajăm relațiile deschise și asertive.