Modelul Teach

Programul, dezvoltat inițial în 1990 de către Teach for America în Statele Unite, atrage absolvenți de top care nu ar fi considerat în mod normal, ca opțiuni de viitor profesional, meseria de profesor. Modelul funcționează cu success în alte 32 de țări, pe 5 continente, unde este aplicat de către organizațiile partenere în rețeaua Teach for All.

icons_teach-2
Recrutare & Selecție
Pregătire, susținere și consiliere permanentă
Integrare în școli doi ani
Alumni

Recrutare & Selecție

Teach for Romania va recruta riguros cei mai talentați și motivați tineri români, ajutându-i să conștientizeze impactul pe care îl pot avea prin alegerea profesiei de dascăl.

Candidații sunt evaluați, printre altele, în funcție de performanța academică, implicarea în activități extracurriculare, potențialul de leadership demonstrat, motivație și dedicare pentru a preda, perseverența și gândire critică.

recrutare

Pregătire, susținere și consiliere permanentă

Înainte de a fi plasați în școli, învățătorii/profesorii Teach for România vor participa la un program intens de pedagogie și leadership. Programul se va desfășura pe parcursul a 6 săptămâni în care aceștia vor dobândi abilitățile necesare pentru a deveni învățători/profesori de succes în clasă și pentru a facilita performanța elevilor.

Programul Teach for Romania presupune 2 ani de activitate de predare într-o școală parteneră. Pe parcursul celor doi ani, învățătorii/profesorii vor fi susținuti și consiliați constant de către o echipă de tuturori și vor beneficia de dezvoltare profesională continuă și de implicare într-un sistem foarte competitiv de evaluare a performanței.

pregatire

Integrare în școli doi ani

integrare

Învățătorii/profesorii vor fi angajați cu normă întreagă, în cadrul unor școli selectate de către Teach for Romania ca fiind defavorizate, cu rezultate slabe, comunități de rromi etc., cu potențial considerabil de dezvoltare și unde este nevoie de cadre didactice dornice să producă schimbări pozitive. Învățătorii/profesorii vor fi evaluați în funcție de progresul elevilor la clasele la care predau și impactul în comunitate.

Alumni

alumni

La finalul celor doi ani, învățătorii/profesorii Teach for Romania, vor avea posibilitatea de a-și continua activitatea în sistemul educațional formal ca învățători/profesori, sau vor putea migra către domenii conexe din care pot susține reforma sistemului educațional românesc (antreprenori în educație, administrație școlară, business,). Aceștia sunt consiliați și ajutați în construirea unei cariere (personal și branding profesional), cu ajutorul organizațiilor partenere și echipei Teach for Romania. De asemenea, ei devin parte a rețelei globale Teach și pot beneficia de sinergiile oferite de apartenența la o rețea globală în educație.

Indiferent de alegerea pe care aceștia o fac, rețeaua de alumni îi menține implicați și conectați pentru a susține în continuare misiunea Teach for Romania.

Teach-for-all1